جوشکاری و انواع آن

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.

جوشکاری و انواع آن

تعریف جوشکاری

جوشکاری، فرایند اتصال و ساخت یک محصول فلزی با استفاده از فلزات و ترموپلاستیک است. در این روند، حرارت بالا برای ذوب کردن فلز استفاده شده و البته با شیوه های ذوب فلزی که در درجه حرارت پایین انجام شده و در آن  فلز پایه سالم باقی میماند، متفاوت است.
قابل ذکر است که در جوشکاری از ماده ای به نام پر کننده استفاده میشود. این ماده، حوضچه ای از مواد مذاب تشکیل داده و  بعد از سرد شدن میتواند اتصالی محکم تر از فلز پایه به وجود آورد. حوزه جوشکاری ، بسیار تخصصی بوده و کار کردن در آن مستلزم داشته تجارب واقعا عملی است. علاوه براین ، افرادی که دوره جوشکاری را گذرانده باشند، میتوانند ابتدا به عنوان جوشکار ساده فعالیت کنند. 
سر فصل های این مقاله شامل تعریف جوشکاری، دستگاه جوش، استخدام جوشکار، آموزش جوشکاری ، دوره جوشکاری ، مدرک جوشکاری ، گواهینامه جوشکاری ، جوش آرگون، جوشکاری زیر آب، جوشکاری  co2و گاز جوشکاری میشوند. 

دوره آموزش جوشکاری

در جوشکاری دو فلز با استفاده از مواد پر کننده به هم متصل میشوند.
دستگاه جوش 

پیش از این، دستگاه هایی که با جوش استفاده می شدد قدیمی بوده و کارایی چندانی نداشتند اما نسل جدیدی از این دستگاه ها با نام اینورتر در بازار موجود است که ویژگی های منحصر به فردی دارد. از جمله اینکه، میتوانند جریان بالایی از برق را ایجاد کرده و به سهولت برق ورودی AC را به DC تبدیل تبدیل کند و البته میتوان این مقدار از برق را با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری کنترل کرد. 
علاو بر این، حمل این دستگاه ها ساده تر است زیرا وزن کمتری داشته و برق کمتری هم مصرف میکنند. همچنین، این دستگاه میتواند با قدرت بیشتری این دو فلز را جوش داده و جوش مستحکم تری ایجاد کند. نکته جالب در مورد این دستگاه این است که، آلودگی صوتی نداشته و الکترودهای آن فواد زنگ نزن هستند. تمام افراد ی که دوره جوشکاری را گذرانده و گواهینامه جوشکاری دریافت کرده باشند، میتوانند با این دستگاه کار کنند. 

استخدام جوشکار

افرادی که به شغل جوشکاری علاقمند هستند میتوانند آن را به صورت آزاد آموخته و یا در کلاس ها و دوره های آموزشی موسسات معتبر شرکت کنند. علاوه بر این، این افراد میتوانند در هنرستان شناخت نسبی نسبت به این حیطه پیدا کرده و در صورت مفید بوده، آن را به صورت تخصصی در دانشگاه دنبال کنند و تجارب عملی جالبی به دست آورند. 
حال، اگر این جوشکارها دانش و اطلاعات کافی داشته و عملا بتوانند انواع جوشکاری را انجام دهند، میتوانند در مراکز و کارگاه های صنعتی مشغول به کار شده و بر تجربیات خود بیفزایند. بنابراین، مشکلی در زمینه استخدام جوشکار وجود نداشته و این یکی از مشاغل کاربری و عملی است که طرفداران زیادی هم دارد. افرادی که دوره جوشکاری را گذرانده باشند، به سهولت میتوانند در کارگاه های صنعتی انجام وظیفه کنند. 

جوشکارها علاوه بر تکنیک های جوشکاری باید بر اصول ایمنی نیز مسلط باشند.
آموزش جوشکاری

جوشکاری، یکی از حیطه ها و رشته هایی است که در محیط های صنعتی و شرکت های پالایش نفت و گاز کارایی زیادی داشته و میتوان از آن برای اتصال انواع لوله ها و پایپ های انتقال دهنده نفت و گاز استفاده کرد. از این جهت، جوشکارهای این حیطه علاوه بر تسلط بر نکات ایمنی و اعمال و اجرای انها، باید با انواع جوشکاری و مورد استفاده آنها اشنایی داشته و حتما دوره جوشکاری را گذرانده باشند تا بتوانند در این مکان ها فعالیت کنند. علاوه بر این، دریافت گواهینامه جوشکاری حاکی از تجربه و اشنایی جوشکار با تمام قوانین ایمنی جوشکاری است. 
در راستای اشنایی با فن جوشکاری، مرکز آموزش مجازی پارس، دوره آموزش جوشکاری را برای دانش پذیران ارایه و معرفی کرده است. دوره جوشکاری، کوتاه بوده اما فرصتی در اختیار دانش پذیران میگذارد تا با اصول جوشکاری، انواع جوشکاری و مزیت ها و معایب آنها اشنایی پیدا کرده و برای به کارگیری عملی آنها تجربه مفید کسب کنند. علاوه بر این، این مرکز در پایان دوره به دانش پذیرانی که در آزمون آنلاین نمره حد نصاب کسب کرده باشند ، مدرک جوشکاری اعطا میکند.

جوشکاری زیر آب|Hyperbaric welding 

 جوشکاری زیر آب، به فرایندی گفته میشود که در ان جوشکارها، در زیر آب و در محیط مرطوب و در فشارهای بسیار بالا جوشکاری میکنند. غالبا، این نوع از جوشکاری کارایی خاص خود را دارد و از آن، برای تعمیر کشتی ها، خطوط لوله و سیستم عامل های نفتی استفاده شده و به طور معمول، به دو روش مرطوب و خشک انجام میشود.  
قابل ذکر است که ، جوشکاری زیر آب ، پرهزینه و زمان بر بوده و چندان صرفه اقتصادی نداشته بنابراین، از روش های جایگزین استفاده می کنند. علاوه براین، این نوع جوشکاری اولین مرتبه برای تعمیر کشتی های خسارت دیده و به روش قوس الکتریکی انجام شد. 
علی رغم اینکه این روش جوشکاری کاربردهای فراونی دارد اما امکان دارد که جوشکار ها در حین جوشکاری، دچار شوک الکتریکی شوند. برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی، تجهیزاتی که جوشکار زیر آب استفاده می کند باید، از قبل عایق شده و جریان جوشکاری نیز کنترل شده و منبع الکتریسته بعد از پایان جوش، بسته و قطع شده، ولتاژ جوشکاری محدود شود. جوشکارهایی که گواهینامه جوشکاری دریافت کرده باشند، تا حدودی با جوشکاری زیر آب اشنایی دارند. 

جوشکار زیر آب باید در محیط مرطوب کار کند.

جوش آرگون| tungsten inert gas

جوش آرگون که با نام جوش تیگ نیز شناخته میشود، یکی از شیوه های جوشکاری است که برای صنایع نظامی، دریایی، هوایی، پتروشیمی، برق و.... کاربرد دارد. این جوشکاری با استفاده از گاز جوشکاری آرگون انجام شده و برای اتصال انواع قطعات آهنی و غیر آهنی مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه براین، این جوشکاری برای اتصال صفحات ظریف تا انواع لوله ها فشار کارایی دارد. 
این نوع از جوشکاری بسیار تخصصی بوده و صرفا افرادی میتوانند انرا انجام دهند که دوره جوشکاری را گذرانده و در این کار تجربه عملی به دست آورده باشند. علاوه براین، برای انجام این نوع از جوشکاری، تجهیزاتی شامل منبع تغذیه، شلنگ و بست های گازی، رگولاتور*، مشعل مخصوص جوشکاری (جریان برق را هدایت میکنند) و انواع کابل های اتصال مورد نیاز است و البته ابتدا باید از ایمنی و سالم بودن همه انها اطمینان حاصل کرد. 

 

دوره آموزش جوشکاری

جوشکاری co2

در جوشکاری co2 ، که جوشکاری گاز مایع فلزی(MIG) یا جوشکاری فلزات فعال (MAG) نیز نامیده میشود، بین قطعه کار و الکترود مصرفی یک قوس الکتریکی قرار میدهند که موجب ذوب شدن الکترود و ایجاد یک خط میشود . علاوه براین، گازco2 گاز محافظ محسوب شده و استفاده از ان موجب سرعت بیشتر جوشکاری انجام میشود. 
این نوع از جوشکاری هم برای موقعیت های خاص استفاده شده و کارایی مشخصی دارد. علاوه براین، از این نوع جوشکاری صرفا برای محیط های صنعتی استفاده شده و سهولت و سرعت انجام آن با دیگر شیوه های جوشکاری قابل مقایسه است. علاوه بر این، جوشکارهای متخصصی که گواهینامه جوشکاری داشته باشند، میتوانند این نوع جوشکاری را انجام دهند. 
علاوه براین، برای انجام این جوشکار تجهیزاتی مانند منبع تغذیه جوشکاری، واحد تغذیه جوشکاری، دستگاه جوشکاری، الکترود جوشکاری و منبع گاز محافظ باید در دسترس باشند تا بتوان آن را به صورت ممتد و ایمن انجام داد. 

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.