آشنایی با ساز پیانو

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.

آشنايي با ساز پيانو 
معرفي ساز پيانو

پيانو يکي انواع سازهاي صفحه کليد دار است و شايد بتوان ادعا کرد پيانو مشهورترين ساز صفحه کليد دار است . ايجاد صدا در پيانو به وسيله برخورد چکش هاي موجود در پيانو با سيم هاي فلزي تعبيه شده در جعبه پيانو به وجود مي آيد . حرکت چکش هاي پيانو نيز به واسطه فشرده شدن کليد هاي موجود که نام حرفه اي آن ها کلاويه است ايجاد مي شود . يکي ديگر از اجزاي مهم و اساسي پيانو صفحه به نام صفحه صدا است که سيم هاي پيانو به آن متصل هستند و نقش اين صفحه تقويت کردن صدا است . 
يکي از ويژگي هاي مهم و متمايز پيانو در مقايسه با ساير سازها اين است که پيانو داراي بالاترين دامنه اکتاو در ميان همه سازها مي باشد دامنه آن تا هفت اکتاو را پشتيباني مي کند و بوسيله پيانو مي توان فرکانس هايي بين 27 تا 418 هرتز توليد کرد . براي درک هرچه بهتر اين مبحث لازم است اشاره کنيم که ساز ويولن در نهايت قادر به پشتيباني 4 اکتاو است و بهترين خواننده ها در نهايت مي توانند در حدود 3 اکتاو بخوانند .   

آموزش نوازندگی ساز پیانو

 

آموزش نوازندگی پیانو در زمره مشاغل لوکس و پر درآمد است .

تاريخچه پیدایش پيانو 

ساز پيانو براي نخستين بار در سال 1700ميلادي توسط فردي به نام بارتولومئو کريستافوري در کشور ايتاليا و در شهر پادوواي اختراع شد. اختراع بارتولومئو کريستافوريتا سال 1711 يعني قريب به حدود يک دهه ناشناخته ماند . در نهايت تاليف يک مقاله در مورد دياگرام مکانيزم پيانو توسط يک نويسنده ايتاليايي و ترجمه آن به زبان آلماني منجر به معرفي ساز جديد پيانو درابعاد گسترده هاي شد . همچنين بسياري از سازندگان پيانو در سال هاي بعدي بر اساس اين مقاله و اطلاعات موجود در آن به ساخت ساز پيانو پرداختند . 
قبل اختراع ساز پيانو ساز قديمي هارپسيکورد مورد استفاده قرار مي گرفت که در مقايسه با ساز پيانو محدوديت هاي بسياري داشت . يکي از مهم ترين قابليت هاي ساز جديد پيانو در مقايسه با ساز قديمي تر هارپسيکورد ارتباط ميان شدت ضربه وارده به کليد هاي ساز و صداي ايجاد شده است در ساز قديمي هارپسيکورد ميزان و شدت ضربه وارد شده به کليدهاي اين ساز تاثيري در ميزان صداي ايجادشده نداشت و در هر صورت شدت صداي ايجاد شده يکسان بود اما در ساز جديد پيانو اين قابليت براي نوازنده گان طراحي شده بود که با تغيير ميزان شدت ضربه وارد شده به کليدهاي اين ساز ميزان و شدت صداي توليد شده راکنترل نمايند .قابليت کنترل و تنظيم صدا  به يکي ازويژگي هاي بسيار مهم و متمايز کننده پيانو تبديل شئپد و بسياري از آهنگسازان و نوازندگان قرن هجدهم  ميلادي به واسطه اين قابليت جديد به سمت اين ساز جديد متمايل شدند . 
پيانو هاي اوليه عليرغم تفاوت هاي ساختاري از نظر ظاهري بسيار شبيه به ساز قديمي هارپسکورد بودند اما درگذر زمان به شکل و شمايل امروزي در آمدند . طراحي و توليد اولين پيانو ها با شکل و شمايل امروزي به اواسط قرن نوزدهم ميلادي بر مي گردد. 

کسب گواهینامه نوازندگی پیانو به منزله توانایی افراد در این زمینه می باشد .

آشنايي با کليدهاي ساز پيانو 

در هر پيانو براي هر اکتاو 7 عدد کليد سفيد رنگ وجود دارد که براي نواختن هفت نت  دو ، ر ، مي ، فا ، سل ، لا ، سي تعبيه شده اند . در صفحه کليد ساز پيانو علاوه بر کليد هاي سفيد رنگي که توضيح داديم تعدادي کليد هاي سيه رنگ نيز وجود دارند . هر يک از اين کليدهاي سياه رنگ براي کليد سفيد رنگ سمت چپ خود نقش نت ديز را بازي مي کند و براي کليد سفيد رنگ سمت راست خود نقش نت بمول را بازي مي کند . در ميان کليد هاي سفيد رنگ مربوط به نت هاي مي و فا و همچنين در بين کليد هاي سفيد رنگ مربوط به نت هاي سي و دو کليد سياه رنگي وجود ندارد . 

آشناي با نحوه نواختن پيانو 

به طور کلي نواخت ساز کليدي پيانو بوسيله نواختن ضربات نوک انگشتان به روي کليدهاي پيانو انجام مي شود . شيوه معمول نواختن به اين  صورت است که هر بار دست را بلند کرده و فرود آورده و با نوک انگشتان به صورت نسبتا عمودي به کليدهاي پيانو ضربه وارد مي کنند و ضربات وارد شده با انتقال نيرو به کليد و سپس انتقال نيرو از کليدها به چکش ها ، از چکش ها به سيم ها و در نهايت صفحه صدا منجر به توليد اواري مورد نظر مي شوند . 
يکي ديگر از ويژگي هاي منحصر به فرد ساز کليدي پيانو اين است که بواسطه مکانيسم و ساختار خاص اين ساز نوازندگان قادر خواهند بود به صورت همزمان تا ده نت مختلف آوا ايجاد نمايند .  
يکي ديگر از نکات مهم درنواختن ساز کليدي پيانو محل قرار گرفتن انگشتان دست روي صفحه کليد پيانو مي باشد . در نواختن آهنگ ها به وسيله پيانو به طور کلي نت اول داراي شماره است و اين شماره انگشت شروع کننده را مشخص مي کند . در اين روند شماره گذاري عدد شماره يک براي انگشتان شست هر دو دوست در نظر گرفته مي شود و به ترتيب ساير انگشتان شماره هاي دو دو تا پنج را به خود اختصاص مي دهند . ايم روند داراي استثناهايي نيز مي باشد و برخي نوازندگان حرفه اين نت اول خود را شماري گذاري نمي کنند . در اين روند پيانيست خودش با توجه به نوع نت هاي مورد نظر جاي انگشتانش را تشخيص مي دهد . 
د رنهايت نواختن پيانو به صورت حرفه اي نيازمند علاقه ، آموزش ، تمرين و ممارست بسيار مي باشد .

 

ساز پیانو را مادر سازها می نامند .  

آموزش نوازندگی ساز پیانو

 

 دوره هاي آموزشي نواختن پيانو

در سال هاي اخير مقوله هنر و به خصوص هنر نوازندگي که براي ساليان متمادي مهجور مانده بود دوباره جاني دوباره گرفت و با استقبال بسيار قابل توجه و چشمگير مخاطبان و به خصوص نسل جوان قرار گرفت . پيانو نيز از اين قاعده مستثني نيست و در زمره سازهاي پر طرفدار قرار گرفته و به همين دليل دوره هاي آموزش نوازندگي پيانو نيز در زمره دوره هاي آموزشي پر مخاطب قرار گرفته است .  
آموزش پيانو مانند آموزش هر ساز ديگري نيازمند آشنايي با نت هاي موسيقي ، هنر نت خواني و در نهايت چگونگي اجراي هر نت روي ساز کليدي پيانو مي باشد . دوره هاي آموزشي نواختن انواع سازها دوره هايي به نسبت گران قيمت هستند و اين هزينه بالاي دوره هاي آموزشي داراي جنبه اي مثبت و منفي مي باشد  به اين صورت که امکان استفاده از اين دوره هاي آموزشي براي همه افراد ميسر و مقدور نمي باشد و از طرف ديگر افراد پس از کسب مهارت در نواختن هر يک از اين سازها از طريق برگزاري دوره هاي آموزشي آن مي تواند به از درآمد مناسبي برخوردار شوند . با توجه به اين که آموزش نيز جز لاينفک  و مورد نياز کسب مهارت در نواختن هر ساز به شمار مي رود تنها راه باقي مانده براي آموزش نواختن انواع مختلف سازها شرکت در دوره هاي آموزشي مجازي مي باشد . 
مرکز آموزش مجازي پارس يکي از مراکز آموزشي بسيار معتبري است که با کسب کليه مجوزهاي مورد نياز از سازمان ها و مراجع ذيصلاح اقدام به برگزاري دوره هاي آموزشي پيانو و ارائه گواهينامه نوازندگی  پيانو کرده است . با توجه به اين که دوره هاي آموزشي مرکز آموزش مجازي پارس به صورت کاملا غير حضوري و در قالب آموزش هاي آنلاين و بسته هاي آموزشي به فراگيران ارائه مي شود ، فراگيران مي توانند با هر موقعيت شغلي و هر ميزان مشغله با صرف کمترين زمان ، انرژي و هزينه در اين دوره هاي آموزشي شرکت کنند و از مزاياي آن بهره مند گردند . 
مرکز آموزش مجازي پارس با همکاري اساتيد برجسته ، به نام و صاحب سبک در حوزه نواختن پيانو موفق به برگزاري دوره هاي آموزشي در سطح بالا شده است و مدارک صادر شده توسط اين مرکز مورد تائيد سازمان فني و حرفه اي کشور است و مدرک نوازندگی پيانو نيز از اين قاعده مستثني نخواهد بود .  
فراگيران با شرکت دردوره هاي آموزشي مرکز آموزش مجازي پارس علاوه بر کسب دانش ، تخصص ، توانايي ، مهارت و قابليت هاي مورد نياز براي نواختن حرفه اي ساز پيانو در پايان دوره موفق به اخذ مدرک نوازندگی پيانو معتبر نيز خواهند شد .
 

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.