آموزش مدیریت تخصصی واحدهای اقامتی
انواع واحدهای اقامتی :
محلی که شخص یا اشخاصی در آن استراحت می کنند در مقابل خدمات و سرویس دهی هزینه پرداخت می نمایند در عوض به این محل خانه گفته نمی شود بلکه این اقامت تا 24 ساعت و کم تر از یک سال می باشد.
خرید دوره مدیریت تخصصی واحدهای اقامتی
1- هتل :
واحدهای اسکان هستند که از تعداد اتاق های زیادی تشکیل شده است. در هتل به غیر از تهیه امکانات خواب، خدمات وسیع مانند پارک برای کودکان، سالن بدن سازی، رستوران، فروشگاه های تهیه سوغات برنامه ریزی شده است. برای درست استفاده کردن از امکانات ایجاد شده و جلب مشتریان تالارهایی برای برپا کردن سخنرانی، سمینار و جشن های مختلف ساخته شده است.
2- متل (Motel) :
از دو واژه Motor و Hotel تشکیل شده ، معمولا متل ها خارج از شهر قرار گرفته اند. در اصل متل است که مهمانان می توانند با ماشین های خود وارد شوند حتی وسیله نقلیه خود را مقابل درب متل پارک نمایند.
متل ها اغلب دارای واحدهای یک یا دو طبقه هستند بعضی از متل ها دارای داشته های زیادتر و بعضی ساده هستند. هزینه پرداخت این محل ها نسبت هتل کمتر است به دلیل کمتر بودن خدمات که ارایه می گردد.
3- زائرسرا :
نوعی مکان استراحت که در نزدیکی مکان های مذهبی ساخته شده اند. مانند شهرهای مشهد و قم که دارای زیادی زائر سرا هستند. زائرسرا ممکن است مانند هتل ها دارای اتاق ها و سوئیت های جداگانه باشد.
4- مهمان پذیر :
مهمان پذیرها، دارای اتاق های کوچک می باشند و سرویس بهداشتی اشتراکی هستند. اغلب مسافرخانه ها محل های پر رفت و آمد می باشند، و از مسافر هزینه کمتری گرفته می شود.
5- کمپ :
کمپ جایی است که کوهنوردان و طبیعت گردان ها برای استراحت خود از آن استفاده می نمایند. اغلب کمپ برای برنامه های بیشتر یک روز آماده می شوند.
6- ویلا :
ویلا ساختمانی است که از چهار طرف نما دید داشته باشد و اغلب آن را در دور و ورای شهرها می سازند. بعضی از کشورها اجازه ساخت ویلا در شهر را می دهند و تعدادی از خانه های مسکونی به صورت ویلایی ساخته می شوند.
7- پانسیون :
واحدهایی که در مسیر جاده خدمات پذیرایی به زائرین ارایه می شود. در سال های گذشته مجتمع های بین راهی به دلیل خدمت بیشتر به مسافرین ساخته شده اند.
8- خوابگاه (dormitory) :
خوابگاه محل اسکانی است که اغلب برای اقامت گروه وسیعی از افراد با هم در ارتباط هستند طراحی شده است.
9- هتل آپارتمان :
هتل آپارتمان برای استراحت هستند که مهمان باید از زندگی غیردایمی خود در آن جا لذت ببرد. این نوع هتل های آپارتمانی در اصل بیشتر کارها را به افراد هتل دار واگذار می نمایند . هتل آپارتمان فضای بسته تری از هتل دارند. دارای آشپزخانه، نشیمن و آبدارخانه هستند.
10- محل های پذیرایی بین راهی :
محل هایی که در مسیر جاده خدمات پذیرایی به زایرین اعطا می شود. این نوع محل های پذیرایی بین راهی در انواع رستوران، کبابی، اغذیه فروشی، چلوکبابی، جگرکی، چای خانه ها و.... که در ردیف های عالی درجه یک، درجه دو و درجه سه بخش بندی شده اند. در سال های گذشته مجمع های بین راهی به دلیل عرضه خدمات زیادتری به مسافرین طراحی و ساخته شده اند.
هاستل (Hostel) :
هاستل مانند مهمانپذیر است و شبیه محل اقامتی اجاره داده شده است. اغلب هر مهمان دارای یک تخت جداگانه می باشد ولی در یک اتاق غیر جدا با بقیه مسافرین قرار گرفته است. اغلب لازمات بهداشتی (حمام و توالت) و آشپزخانه در بیرون از اتاق ها قرار گرفته است و به صورت مشترکی مورد استفاده قرار میگیرند.
آموزش مدیریت تخصصی واحدهای اقامتی
ویژگی های مثبت اقامت داشتن در هاستل :
1- کم هزینه : هاستل ها در مقایسه با هتل ها ارزان قیمت می باشند. اگر چه هزینه هاستل در کشورهای مختلف و اغلب بین خود هاستل ها قیمت ها متفاوت می باشد.
2- هاستل ها سفرهای دسته جمعی را لذت بخش می کنند : اسکان در هاستل ها این امکان را به همه مسافرین می دهد تا شب را در اتاق های بزرگ با هم سپری کنند. در اصل بعضی از هاستل ها تا بیش از بیست نفر هم در اتاق جا می دهند.
3- محل آشپزخانه هاستل ها کاملا کامل می باشد.
مدیریت استراتژیک صنعت هتلداری :
استراتژی چیست ؟
مدیران با معنا و کاربرد استراتژی در یک سازمان، تخصیص منابع، معیین کردن برنامه ریزی ها، رفتارهای اجرایی، توزیع و تعیین مسئولیت ها مسیر سازمان را دنبال می کنند. با این که مدیریت استراتژیک تولید محور هنوز در زمینه خدمات مفید جا گرفته است اما مزایای خدمات به ویژه هتل داری در حوزه عرضه و تقاضا و واقعیت های آن نگرش مختلفی به مدیریت استراتژیک را ایجاد می کند.
فناوری جدید صنعت هتل داری :
تغییرات جدیدی که صنعت مهمان نوازی را دگرگون کرده است و خدمات به مسافرین را آسان تر نموده است.
- سیستم های رزرو آنلاین :
سیستم های رزرو آنلاین به طور گسترده در صنعت هتلداری پیشرفت نموده است. همیشه اشخاصی هستند که می خواهند برای اقامت خود هتل رزرو کنند اما به وسیله سیستم های رزرو آنلاین مسافرین می توانند یک اتاق یا حتی اتاق هایی را خارج از ساعات روز اداری رزرو کنند.
سیستم های رزرو آنلاین فناوری جدیدی از سرویس دهی به مشتریان می باشد که لازمه آن وب سایتی با طراحی با کیفیت و یا نرم افزار موبایلی با قابلیت استفاده راحت تر برای افراد است. موضوعی که هتل های زیادی با آن درگیر هستند این است که از سرویس رزرو آنلاین شخص سوم استفاده نمایند یا سیستم سفارشی خود را وسیع کنند.
هر دو روش مزایا و معایب خود را دارد و هتل ها براساس لازمه هایی که در بازار کار خود دارند سعی می کنند یکی از این موارد را انتخاب نمایند.
- سیستم EPOS :
سیستم های میزان فروش الکترونیکی (EPOS) در حال حاضر توسعه قابل ملاحظه ای داشته اند و به طریقی میزان عملکرد هتل ها را ارتقا می دهند تا فعالیت های بهتری به کاربران خود اعطا نماید.
امروزه با مجموعه اطلاعات یک سیستم CRM ، مدیریت انبار و ابزارهای دیگر، تنها با زدن یک دکمه اطلاعات درباره گنجایش، ذخیره ها، موجودی ها و برنامه ها و غیره قابل دسترسی است.
علاوه بر این نرم افزارهای POS استوار بر رایانش ابری نیز بسیاری مرسوم شده اند این به این معنی می باشد که کارمندان می توانند سفارشات، رزرو ها و پرداخت ها را به طور مستقیم از طریق تبلت پردازش کنند. این تلاش ها باعث بالابردن رفاه حال مشتریان و میهمانان می گردد.
مدیریت ارتباط با مشتری (CRM):
نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) این امکان را می دهد تا تماس ها و اطلاعات در یک نقطه مدیریت تنظیم نگه دارند. مدیریت ارتباط با مشتری این امکان را می دهد تا ارتباطات بهتری با مشتریان ایجاد کند و جزئیات اصلی را به راحتی از طریق اپلیکیشن بر اساس رایانش ابری ایجاد کند.
رفتار در هتل :
هتلداری که نمی تواند رضایت و لازم های مسافرین هتل را تامین نماید یا نتواند به وسیله پرسنل هتل رفتار خوبی داشته باشند با اطمینان کامل باید گفت که در جلب رضایت مشتری میهمان سستی نموده است. برخورد و رفتار کارکنان موفقیت یک هتل را دارا هستند. الگوی مناسب در صنعت هتلداری نقش به سزایی دارد زیرا بسیاری از نکات فنی و تخصصی هتلداری را میهمان نمی داند و درک نمی کند.
در ارتباط بودن با میهمان در مدیریت هتل داری یکی از پایه های اساسی و مهم است. مدیر هتلی که خود را از میهمانان و کارکنان مخفی می سازد کنترلی بر روی امور نخواهد داشت. خیلی از مدیران شجاعت این را ندارند که با میهمان هتل خود در ارتباط باشند به این دلیل که از شکایت میهمان ترس دارند در صورتیکه اگر با میهمان در ارتباط باشند عیب های کار را از زبان میهمانان بهتر میتوانند درک نمایند و آن مشکل را برطرف سازند.
بیشتر پرسنل هتل به دلیل نیاز با مدیر رفتار خوبی دارند ولی با میهمانان رفتار درستی ندارند و مسافر است که این گونه رفتارها را به مدیریت اطلاع میدهد و مدیر باید برای برطرف سازی آن اقدام نماید و پرسنل های که می دانند مدیریت با میهمانان دائما در ارتباط است تلاش می کنند که رفتار درستی را با میهمانان داشته باشند. تعدادی از مدیران اعتقاد دارند که در ارتباط بودن با میهمان نوعی وقت صرف کردن است. مدیران باید به گونه ای برنامه ریزی کنند که ارتباط با اطرافیان و میهمانان صدمه ای به کار آن ها وارد نکند.
مرکز آموزش مجازی پارس با ارایه نمودن پکیچ دوره آموزش مدیریت تخصصی واحدهای اقامتی، زمینه یادگیری مباحث آشنایی با واحدهای اقامتی، آشنایی با اصول گردشگری ، آشنایی با سفرهای خارجی و داخلی را فراهم کرده و در پایان مدرک معتبر اعطا می نماید.
مدرک مدیریت تخصصی واحدهای اقامتی