آموزش پیرایش مردانه
تعریف پیرایش مردانه | male trimming
پیرایش به معنی کم کردن است و از این اصطلاح برای کوتاه کردن و حالت دادن به موی مردانه و اصلاح صورت مردان استفاده میشود. انجام پیرایش مردانه کار حرفه ای است اما ، در کشور ما به صورت حرفه ای انجام نشده و مشتری خود دستور می دهد که چه مدل مویی را ترجیح می دهد.
تاریخچه پیرایش مردانه
در گذشته، تراشیدن ریش و سبیل و کوتاه کردن موی مردانه توسط خود آنها انجام می شده است. از این نظر ، قدیمی ترین وسایل اصلاحی که کشف شده، از جنس برنز بوده و قدمت آنها به 3500 سال پیش از میلاد مسیح در مصر باستان بر می گردد. علاوه بر این، در گذشته های دور نیز، سلمانی ها ( افرادی که موی مردانه را پیرایش می کردند) هم مانند دلاک ها (فردی که در حمام های قدیمی ، بدن افراد را مالش میدادند) به امور پزشکی و دندان پزشکی می پرداختند. در ایران نیز ، سلمانی ها علاوه بر کار خود، فعالیت هایی مانند زخم بندی، جراحی ، حجامت، درمان عقرب گزیدگی ، مار گزیدگی و کشیدن دندان را انجام می دادند.
علاوه بر سلمانی هایی که محل ثابتی داشتند، سلمانی هایی نیز به صورت سیار کار می کردند که بیشتر در، میدان های پرتردد و قهوه خانه حضور داشتند. مهارت این سلمانی ها، به اندازه همکاران دارای محل ثابت ، نبوده و بنابراین از افراد با چایی پذیرایی می کردند تا برای اصلاح ترغیب شوند.
در این مقاله، موضوعاتی مانند تاریخچه پیرایش مردانه، تاریخچه پیرایش مردانه، آموزش پیرایش مردانه، مدرک دوره پیرایش مردانه، درآمد پیرایشگری مردانه، معایب شغل پیرایشگری مردانه و درآمد آرایشگری زنانه را شرح می دهیم.
پیرایشگر کیست؟
پیرایشگری، فن و هنری است که با استفاده از آن ، ظاهر افراد زیباتر به نظر می رسد و امروزه ، این فن به یک علم جهانی تبدیل شده است. فردی که به فن پیرایشگری تسلط داشته و بتواند برای کوتاه کردن و فرم دادن به مو ، فرم صورت (گوشتی یا استخوانی بودن )، جنس مو، اندازه گردن، شکل هندسی سر و گزینه دیگر را در نظر بگیرد، پیرایشگر نامیده میشود. ممکن است که پیرایشگرها تازه کار و ماهر باشند و از این نظر ، شرح وظایف شان متفاوت خواهد بود.
وظایفی پیرایشگر تازه کار عبارتند از:
- خوش آمد گویی به مشتری ها
- کوتاه کردن ساده مو
- شستن موی مشتری ها
- تمیز و مرتب کردن سالن
- آماده و تمیز کردن وسایل و حوله ها
- نوبت دهی به مشتریان
- وظایف پیرایشگر ماهر عبارتند از:
- کوتاه و رنگ کردن و مدل دادن به مو
- ارائه مشاوره در مورد پوست و مو
- اصلاح صورت
- استفاده از مول های جدید مو
آموزش پیرایش مردانه
آموزش پیرایش مردانه شامل آشنایی با رشته پیرایشگری، نحوه برخورد مناسب با مشتری، چگونگی حالت دادن به مو و آشنایی با انواع شیوه های کوتاهی مو و ساختار پوست و مو می شود. ما به پیرایشگر های مبتدی و علاقمندان به این هنر پیشنهاد می کنیم که، در دوره آموزشی پیرایش مردانه معرفی شده توسط مرکز آموزش مجازی پارس شرکت کنند زیرا این دوره میتواند به بهترین نحو ، اصول پیرایش و اصلاح و حالت دهی به مو را آموزش داده و در انتهای دوره نیز، مدرک معتبر ارائه می کند. سر فصل های آموزشی این دوره عبارتند از:
فصل اول
- آماده کردن مشتری قبل از پیرایش
- آشنایی با رشته آرایش و پیرایش زنانه
- نحوه برخورد مناسب با انواع مشتری
فصل دوم
- آماده کردن محیط کار
- سیستم عایق بندی محیط کار
- تنظیم نور کافی در محیط کار
- شناسایی اصول کار با دستشویی وسرشویی برای انواع مشتری
- آشنایی با ابزار مورد نیاز برای ضد عفونی کردن محیط کار آرایشگاه ها
فصل سوم
- پیشگیری از بروز حوادث احتمالی در محیط کار
- اصول رعایت نکات ایمنی هنگام کار با قیچی وسشوار
- آشنایی با جعبه کمک های اولیه
- شناسایی اصول استفاده از کپسول اطفاء حریق
فصل چهارم
- توانایی تمیز و ضدعفونی وسایل کار در ارایشگاه
- اصول پاک کردن و ضدعفونی کردن دست ها
- آشنایی با بیماری ایدز
- راههاي انتقال ويروس ايدز
- علايم بيماري ايدز
- عوارض بيماري ايدز
- راههای پیشگیری بیماری ایدز
فصل پنجم
- تفکیک پوست و مو
- آشنایی با ساختمان پوست و مو
- شناخت انواع پوست
- آشنایی با ساختمان مو
- تشخیص انواع مو
فصل ششم
- توانایی پیرایش مو
- توانایی حالت دادن به موهای کوتاه
- آشنایی با اصول حالت دادن موهای کوتاه
- روش حالت دادن به موهای کوتاه
فصل هفتم
- آشنایی با انواع مو
- کوتاه کردن مو
- تقویت مو و رسیدگی به پوست
- اصلاح صورت
مدرک دوره پیرایش مردانه
افرادی که به یادگیری پیرایش مردانه علاقمند هستند ، میتوانند مدرک دوره پیرایش مردانه را از دو طریق دریافت کنند:
روش اول این است که ، علاقمندان میتوانند در دوره های ارائه شده توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور شرکت کرده و بعد از کسب نمره قبولی ، مدارک این دوره شامل پیرایشگر مردانه درجه2، پیرایشگر مردانه درجه 1، گریم داماد یا متعادل سازی چهره مردانه، گریم سینمایی یا چهره پردازی و ترمیم کننده موی سر را دریافت کنند.
روش دوم این است که افراد میتوانند به مدت چند ماه در کنار یک پیرایشگر ماهر کار کرده و از تجربیات او برای آموختن نکات جدید استفاده کنند. سپس، در امتحان سازمان فنی و حرفه های شرکت کرده و با توجه به تخصص و مهارت شان ، مدرک دریافت کنند.
درآمد آرایشگری مردانه
کار پیرایشگری مردانه، یک کار تمام وقت است و پیرایشگرهای مردانه حتی در ایام تعطیل نیز باید کار کنند. با این حال، پیرایشگرهایی که صاحب سالن هستند، میتوانند ساعت کار را طبق برنامه روزانه خود تغییر دهند. در کل، افرادی که مدرک پیرایشگری داشته باشند، به سرعت می توانند مشغول به کار شده و در زمان کوتاهی کسب درآمد کنند.
درآمد پیرایشگری مردانه با توجه به میزان مهارت، میزان رضایت مشتری، توانمندی، به روز بودن مدل ها و تجربه پیرایشگر متفاوت خواهد بود. اما در مجموع، درآمد این شغل مخصوصا برای صاحبان سالن پیرایش مناسب و مقرون به صرفه است. البته داشتن خدمات مطلوب و مناسب نیز بر افزایش این در آمد تاثیر می گذارد. متوسط درآمد سالیانه برای پیرایشگرهای آموزش دیده در استرالیا بیش از 100 میلیون و برای پیرایشگر ماهر 150 میلیون است. پیش بینی شده که میزان رشد استخدام پیرایشگر در آمریکا تا سال 2020 به 14 درصد برسد.
یکی از شیوه هایی که به افزایش درآمد پیرایشگر کمک می کند، یادگیری و تسلط بیشتر بر فنون پیرایشگری است. دوره آموزشی پیرایش مردانه مرکز آموزش مجازی پارس به پیرایشگرهای تازه کار و حرفه ای امکان می دهد تا تجربیات جدیدی کسب کرده و به هدف مهم تر افزایش درآمد دست یابند.
معایب شغل آرایشگری مردانه
علی رغم در آمد نجومی و بالای پیرایشگری، این شغل معایبی نیز برای پیرایشگرها به دنبال دارد . معایب شغل پیرایشگری مردانه عبارتند از :
- مشکلات معده به دلیل حجم کاری زیاد و نداشتن فرصت کافی برای غذا خوردن
- اگزمای پوستی و حساسیت به دلیل استفاده از مواد شیمیایی مختلف
- ابتلا به انواع عفونت ها ( مخصوصا هپاتیت C و B و ایدز ) از طریق خراش های پوستی سر مشتری
- ابتلا به واریس، قوس کمر و جلو آمدن شکم و چاقی به دلیل ایستادن های طولانی مدت
- عصبی شدن های مکرر به دلیل مشغله کاری
درآمد آرایشگری زنانه
میزان درآمد آرایشگری زنانه به فاکتورهایی مانند مهارت ، خلاقیت و تعهد آرایشگر وابسته است. معمولا ، ارایشگرهای زنانه به سه دسته تقسیم شده و قیمت انوع خدمات شان با توجه به امتیازشان تعیین میشود. علاوه بر این، میزان سودهی کار این ارایشگرها بین 30 تا 60 درصد برآورد شده است زیرا طیف وسیعی از خدمات را ارائه می دهند.
متوسط در آمد سالیانه برای پیرایشگر آموزش دیده در آمریکا بیش از 74 میلیون و برای پیرایشگر ماهر در استرلیا 100 میلیون است. در ایران نیز، با توجه به شرایط مناسب آرایشگری های زنانه، متوسط در آمد سالیانه براحتی تا 100 میلیون افزایش می یابد.
شخصیت های مناسب آرایشگری
ESFJ: این تیپ شخصیتی ، از انجام کارهای خدماتی لذت می برد و به ارتباط با افراد علاقمند است.
ISFP: این تیپ شخصیتی ، مشتاق ارائه خدمات و کمک به دیگران است.