آشنایی با مدیریت هتلداری
مدیریت هتلداری| hotel management
مدیریت هتلداری چیست؟
مدیریت هتلداری، مطالعه و بررسی صنعت مهمان نوازی و چگونگی مدیریت امور مربوط به هتل است. از این جهت، مدیریت هتلداری شامل مدیریت خود هتل، رستوران ، پارک موزه ها، سازمان های بازاریابی ، مراکز تفریحی و کلوپ های آن و بودجه بندی و سازماندهی هتل می شود.
مدیر هتل (hotel manager/ hotelier/ loading manger ) ، فردی است که عملیات ها و وظایف موجود در هتل، متل یا محل های استراحت را مدیریت می کند. مدیریت عملیات هتل مواردی مانند مدیریت کارکنان هتل، مدیریت کسب و کار، استانداردهای نگهداری و بهداشتی امکانات هتل، رضایت مهمان ها و خدمات مشتری، مدیریت بازاریابی، مدیریت فروش، مدیریت درآمد، حسابداری مالی و خرید را در بر می گیرد اما به اینها محدود نمی شود. عنوان hotelier یا loading manger نیز به مدیریت عمومی هتل اشاره دارد که به عنوان مدیر اجرایی هتل انجام وظیفه می کند اما شرح وظایفش به وسعت هتل وابسته است.
تاریخچه مدیریت هتلداری
در روم باستان ، زمانی که رومی ها در اوج قدرت و ثروت بودند، برای اقامت مقامات شان ، استراحت گاه هایی در بین راه ساختند . در آسیا نیز ، اولین استراحت گاه ها در مسیرهای زیارتی و اماکن مذهبی بنا شدند. اولین مهمان پذیر های ساخته شده در اروپا نیز، جنبه بازرگانی داشتند و به همراه تخت و صبحانه به قیمت اندک در اختیار مسافران قرار می گرفتند . بعد از آن، در انگلستان کلبه ها و قهوه خانه هایی تاسیس شدند که در زمان مشخص و با قیمت معین برای مهمان ها، غذا سرو می کردند. اولین تشکیلات پذیرایی که مشابه هتل های امروزی بودند در سال 1115 شمسی در لندن افتتاح و با استقبال خوبی مواجه شد.
در مقاله حاضر، به تفضیل در مورد موضوعاتی مانند مدیریت هتلداری چیست، رشته مدیریت هتلداری، بازار کار مدیریت هتلداری، آموزش مدیریت هتلداری و مدیریت هتلداری و جهانگردی بحث می کنیم.
رشته مدیریت هتلداری
رشته مدیریت هتلداری ، یکی از رشته های گردشگری و ترکیبی از دوره های آموزشی سرویس دهی غذا، اقامت، برنامه ریزی سفر و کسب و کار است. در این رشته ، دانشجویان با مهارت های لازم برای وارد شدن به حرفه مهمان نوازی ، اصول و معیارهای انتخاب ، شناخت و خرید تجهیزات برای موسسات پذیرایی ، منوشناسی، رزرواسیون، شناخت مواد غذایی، چگونگی نگهداری مواد غذایی، تهیه انواع غذا، بهداشت مواد غذایی و بهداشت و ایمنی در محیط آشپزخانه و موسسات پذیرایی آشنا و تجهیز می شوند.
دانشجویان رشته مدیریت هتلداری ، باید به زبان انگلیسی تسلط داشته و روابط اجتماعی خوبی نیز داشته باشند. مدرک این رشته یا از طریق دانشگاه های مختص این رشته یا مدارس کسب و کار دارای رشته های مرتبط قابل دریافت است. دارندگان مدرک این رشته میتوانند شغل هایی مانند مدیریت هتل، مدیریت گردشگری و هتل یا امور اجرایی هتل را به عهده بگیرند. بالاترین مدارک این رشته PhD است.
آموزش مدیریت هتلداری
در آموزش مدیریت هتلداری، جزئیات اصول اولیه و کلیات صنعت گردشگری، مفاهیم نیروی انسانی در صنعت هتلداری، استفاده از زبان های خارجی در امور هتلداری، آشنایی و کسب مهارت در تامین انواع غذا و و پذیرایی در فضای عمومی به تفضیل توضیح داده می شود. مرکز آموزش مجازی پارس نیز در جهت ارتقای دانش و تجربه مدیران هتل و دیگر علاقمندان، دوره مدیریت هتلداری را معرفی و ارائه کرده است تا زمینه ای را برای کسب اطلاعات جامع تر و مفیدتر و مفصل تر فراهم کند. سر فصل های این دوره عبارتند از :
فصل اول
- تاریخچه هتلداری و گردشگری
- تاریخچه هتل
- هتل های تاریخی
- تأثير مدیریت بر زندگی انسانها
- جهانگردی نيروی محرکه ای برای فقرزدایی – اشتغال زایی و تکنولوژی در هتلداری
- کمبود و نواقص صنعت هتلداری
فصل دوم
- طبقه بندی واحد های اقامتی
- انواع واحد اقامتی
- متل(Motel) ( اقامتگاهی که در جاده های کوهستانی واقع شده و غالبا در دید مسافران است)
- هتل پانسيون Hotel Pension) (( مکانی است که در شهر واقع شده و تعدادی اتاق ، سالن غذاخوری ، کتابخانه و اتاق تلویزیون دارد)
- ريزورت هتل Resort Hotel ( مکان هایی که معمولا در مناطق کوهستانی و جزیره های خارج از شهر واقع شدند و امکانات آن شامل استخرهای بزرگ، زمین گلف و انواع زمین های بازی است)
- هتل آپارتمان (Apartment Hotel) ( نوعی مکان اقامتی است که دارای واحد یا سوئیت های مستقل و امکانات استاندارد برای خواب، نظافت و سرگرمی است)
- انواع هتل ها بر حسب ستاره
- انواع اتاق در هتل ها
- انواع تخت در هتل
- انواع سرويس در هتل ها
فصل سوم
- مدیریت هتلها
- تأثیر مدیریت در هتل
- روشهـاي مديريت هتل
- ارتباطات مدیریت
- مدیر هتل موفق
- تأثیر تولید کنندگان بر مدیریت و هتل
- مدیر تشریفات یا مدیر رستورانهای هتل
- معاون مدیر هتل
- شرح شغلی مدیر وقت هتل
فصل چهارم
- اصول پذیرش میهمان
- تعریف ارتباط و انواع آن
- اصول و روابط در هتل ها
- متصدی پذیرش هتل
- ساعت کار متصدی پذیرش هتل
- وظایف متصدی پذیرش هتل
- شخصیت شناسی متصدی پذیرش هتل
- اجزاء و مؤلفه هاي فرآیند پذيرش
- گرفتن اطلاعات از ميهمان هتل
- شيوه پذيرش ميهمان
فصل پنجم
- امکانات هتل ها
- مهندسی منو رستوران مراکز اقامتی
- استاندارد کاری در پذیرش و خدمات دهی به میهمانان هتل در رستوران
- برنامه های کاری تاسیسات هتل و نقش آن
- نحوه چینش ترولی خانه داری ( : cartیا گاری خانه داری ، وسیله ای است که با آن وسایل تمیز کاری هتل را حمل می کنند) در هتل
- فرانت آفیس ( متصدی پذیرش هتل)
- نحوه رسیدگی به شکایات میهمانان در پذیرش
فصل ششم
- بازاریابی و فروش در مراکز اقامت عمومی
- مدیریت بر درآمد ها در هتل ها
- تکنیک های افزایش فروش در هتل و رستوران – Upselling
- نحوه اجرای تکنیک های افزایش فروش در هتل
- آموزش استفاده از Upselling به کارکنان
- زبان بدن در مذاکرات مدیران هتل
- استراتژی های قیمت گذاری در هتل ها
- آمیخته های بازاریابی در هتل ها
بازار کار رشته هتلداری
با توجه به مهارتهای دانش آموختگان رشته هتلداری و تسلط آنها به زبان خارجی، این افراد میتوانند در زمینه ها و واحدهای تخصصی صنعت هتلداری از جمله واحد های پذیرایی و اقامتی چون کافی شاپ ، رستوران ها و آژانس های گردشگری کار کنند. علاوه بر این، این دانش آموختگان می توانند به عنوان کارشناس اطلاعات هتلداری در موسسات ملی و جهانگردی، مهماندار شرکت های حمل و نقل هوایی و یا مدرس موسسات آموزشی جهانگردی و هتلداری، متصدی اماکن عمومی، متصدی آماده سازی غذا، تشریفات و مهمانی مشغول به کار شوند.
میزان درآمد در رشته هتلداری با توجه با تجربه و تخصص مدیر هتل، میزان دانش ، محل هتل و اندازه و درجه هتل متفاوت خواهد بود. میزان درآمد سالیانه مدیران هتل در کشورهایی مانند آمریکا حدود 150 میلیون تومان است اما این میزان از درآمد در کشور ما ، با توجه به وضعیت اقتصادی کمی نوسان دارد. با این وجود ، اگر مدیران مهارت های کافی داشته باشند ، میتوانند درآمدشان را تا سطح مدیران هتل های آمریکایی افزایش دهند. مرکز آموزش مجازی پارس با ارائه دوره میریت هتلداری به دانش پذیران و علاقمندان امکان میدهد تا با این حوزه و مهار ت های ضروری آن بیشتر اشنا شده و در نتیجه در آمدشان را افزایش دهند.
مدیریت هتلداری جهانگردی
دوره مدیریت هتلداری و گردشگری ، تمام جنبه های مختلف حوزه صنعت هتلداری و گردشگری ، اصول فروش ، مدیریت خانه داری، بازاریابی، مدیریت مود غذایی و آشامیدنی را به علاقمندان به هتلداری وگردشگران آموزش می دهد. علاوه بر این، دوره مدیریت هتلداری و گردشگری بر منابع انسانی، کارایی آنها ، حسابداری و فن آوری تمرکز دارد. مباحث موجود در مدیریت هتلداری و گردشگری شامل آشنایی با صنعت گردشگری و سفر، نظارت بر صنعت مهمانداری، حسابداری پایه هتل و رستوران، طراحی و مدیریت امکانات مهمانداری، مدیریت فناوری و بازاربابی هتلداری، مدیریت فروش و بازاریابی هتلداری، مدیریت قرارداد و خدمات، اصول مدیریت و بازاریابی هتلداری هستند.
تیپ شخصیتی مناسب برای مدیران هتل
ENFJ: این تیپ شخصیتی، استقلال کاری و ارتباط خوبی با افراد داشته و از خلاقیت خود برای انجام وظایفش بهره می گیرد.
ENFP: این تیپ شخصیتی، ذاتا کارفرما بوده و آزادی و انعطاف پذیری لازم را دارد.
ENTJ: این تیپ شخصیتی، به تجارت ، بازرگانی ، اقتدار و رهبری علاقه داشته و مایل است با افراد مستقل و نتیجه گرا همکاری کند.
ENTP: این تیپ شخصیتی، به کار آفرینی علاقه داشته و میتواند با استفاده از خلاقیتش ، محیطی جدی و انعطاف پذیری به وجود آورد. علاوه بر این ، روابط اجتماعی خوبی نیز دارد.
ESTJ: این تیپ شخصیتی، تمایل دارد که در دنیای واقعی و طبق مقررات موجود کار کند، وظیفه سرپرستی واحدها را به عهده بگیرد و به دیگران دستور بدهد.
ESFJ: این تیپ شخصیتی، به سرعت ، تحول در کار و ارتباط با مشتریان و مراجعه کنند گان علاقمند است.