آموزش پژوهشگر عمومی

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.


پژوهشگر کیست و چیست ؟

فرد پژوهشگر کسی است که به سوی هدفی در حرکت است و در دنیای جدید از نوشتن وارد می شود به همین دلیل یک رضایت در خود دارد.

پژوهشگر فردی است که می تواند برای جامعه خود فعال باشد و اثر بخش باشد. فرد پژوهشگر بر پایه احساسات خود زندگی نمی کند و برای رسیدن به اهداف خود در جستجوی پیدا کردن بهترین راه حل هایی است و از پژوهش برای رسیدن به این اهداف خود استفاده می کند.

پژوهشگر باید با علم پژوهش آشنا باشد و اهداف درست پژوهش را با راهنمای صاحب نظران این علم و با مطالعات زیاد فرا بگیرد.

شخص پژوهشگر باید مهارت و توانایی های مربوط به خلاقیت را یاد بگیرد تا بتواند با روش ها و نوآوری های جدید به نکات های تازه ای دست یابد.

انسان باید با مهارت های ارتباطی آشنا شود و به درستی با بقیه ارتباط برقرار کند تا به جریانات علم و دانش دست یابد.

انسان ها با هدیه دادن تجربیات بالای خود به دیگران زمینه علم و دانش شروع خلاقیت و کارهای جدید در بین جامعه است و همین امر فرهنگ پژوهشگری را در جامعه گسترش می دهد.

اشخاصی که  تفکرات جدید خود را در مغز خود نگهداری کند در اصل به مغز خود یاد می دهد که دیگر کارهای جدیدی انجام ندهد.

هنگامی که شخص پژوهشگر تصمیم می گیرد با توجه به گذشته با دقت بیشتری به وقایع آینده توجه کند آموخته های بیشتری را فرا می گیرد. پژوهشگر باید به راه خود با شهامت ادامه دهد و به رفع کمبودی های کارهای خود بپردازد و در جهت معماها بکوشد و در برابر انتقادهای دیگران شکیبا باشد.

یک انسان پژوهشگر رفتار متین، اخلاقی ، متواضع و صادقانه باید داشته باشد تا دیگران برای ارتباط برقرار کردن با او علاقمندی نشان دهند و علاوه در دستیابی به اطلاعات درست همراهی کنند، همچنین با کتاب دوست باشد و به دنبال کتاب هایی باشد که به حل مشکلات او کمک می کنند.


خرید دوره آشنایی با پژوهشگر عمومی 
 

پژوهشگر-کیست-و-چیست


کار پژوهشگر چیست ؟

یک پژوهشگر موفق  با نگاهی کنجکاوانه به اطراف خود می نگرد. او نسبت به محیط اطراف خود حساس است و ذهنی پرسشگر دارد و در مسیر پیدا کردن پاسخ های تازه برای پرسش های خود است. پژوهشگر از روش های علمی پذیرفته شده استفاده می کند. کار پژوهشگر در زمینه های مختلف ، گوناگون است.

به عنوان مثال یک پژوهشگر در زمینه علوم انسانی در کتابخانه ها و در بین کتاب های زیاد به جستجوی سوال های خود می گردد و کار پژوهشگر حوزه مهندسی امکان دارد در آزمایشگاه ها یا محیط واقعی با استفاده از ابزارهای مختلف و به منظور بررسی سوالات ، تحقیق انجام دهد.

نتیجه کارهای پژوهشگر معمولا به طور مقاله علمی در نشریات تخصصی داخلی و بین المللی منتشر می گردد. پژوهشگر یا یک گروه پژوهشی به گردآوری اطلاعات و داده ها می پردازد.


وظایف پژوهشگر :
 

- مطالعه و بررسی کردن تمام اخبارهای علمی و تحلیلی در زمینه تخصصی خود به منظور آشنایی از جدیدترین تغییرات و دگرگونی ها علمی و آموزشی در زمینه پژوهشی

- تهیه یک سند علمی شناخته شده که شامل اطلاعات از جمله بیان مسئله ، اهداف تحقیق، فرضیه ها و سوالات پژوهش، فرایند انجام و همچنین جامعه مورد مطالعه می باشد و برای انجام زیادی از پژوهش ها تهیه می گردد.

- انجام تحقیقات میدانی با استفاده از ابزارهایی مثل پرسشنامه و مصاحبه برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر (در زمینه تحقیقات علوم انسانی انجام می شود)

- استفاده از نرم افزارهای آماری به منظور ثبت کردن و پردازش اطلاعات بدست آمده از مراحل قبل و دریافت گزارش ها و نتایج مور نظر به منظور تحلیل آن ها.


معنی پژوهشگر :


پژوهش روش منظم تری نسبت به روش علمی دارد که منجر به نوعی ثبت گزارش می شود که البته پژوهش را بدون روش علمی نمی توان به کار گرفت و پژوهش جنبه تخصصی تری دارد.

 در اصل تحقیق و پژوهش به معنای ساختن و مقایسه است. در تحقیق پژوهش سه جنبه احساس، حافظه و قوه تخیل فعال می شود.

آموزش آشنایی با پژوهشگر عمومی 

وظایف-پژوهشگر


ویژگی های پژوهشگر :
 

- وضع موجود را طبیعی برداشت نمی کند یعنی گرفتار وضع موجود نیست به پویایی بیشتر تکیه می کند و در تلاش است تا وضع موجود را تغییر دهد.

- پژوهشگر جستجوگر است، از شک علمی هراسی ندارد و تلاش می کند از خود مایه گذارد، به مسایل اعتقادی شکی ندارد بلکه هر چیزی را به راحتی قبول نمی کند.

- پژوهشگر در گذشته زندگی نمی کند علاوه از گذشته درس می گیرد، به آینده فکر می کند و نظر دارد.

- به روش های علمی و پژوهشی باور درستی دارد.

- پژوهشگران انتقاد پذیر و انعطاف پذیر هستند.
 

رشته پژوهشگر اجتماعی :

یک متخصص پژوهشگر علوم اجتماعی فردی است با مطالعات دقیق نظری و تحقیقات ارزنده علمی که نتایج پژوهش های او بتواند مرزهای دانش را توسعه دهد و جوابگوی نیاز مراکز آموزشی ، پژوهشی و خدماتی نیز باشد.

پژوهشگر اجتماعی موفق باید در سه محور میانی جامعه شناسی (مفاهیم جامعه شناسی) ، مهارت های تحقیقاتی (مبانی و روش های انجام تحقیقات علمی) و مبانی جمعیت شناسی (مفاهیم جمعیت و تحلیل تحرکات جمعیتی و کاربرد این علم در مباحث اجتماعی و اقتصادی) از مهارت های بالایی برخوردار باشد و از روحیه پرسش گری و پژوهندگی بالایی نیز برخوردار باشد .

مرکز آموزش مجازی پارس برای علاقمندان به پژوهشگری دوره آموزش پژوهشگر عمومی را به صورت پکیچ ارایه داده ، پارس در پایان به دانشپذیران مدرک معتبر نیز اعطا می نماید .

دانشپذیران در پایان دوره پژوهشگری در پژوهش و تحقیقات و خلاصه کاربردی در زمینه های مختلف اجتماعی و فرهنگی و به ویژه مسایل اجتماعی توانایی و مهارت لازم را کسب می کند و ضمن دریافت توان تجزیه و تحلیل مسایل اجتماعی و فرهنگی به امور پژوهشی، آموزشی و مدیریتی و برنامه ریزی در موسسات مختلف اجتماعی و فرهنگی می پردازند.

دانش آموختگان دوره کارشناسی پژوهش علوم اجتماعی  پس از پایان دوره توانایی زیر را خواهند داشت :

1- انجام کارهای پژوهشی و انجام بررسی های اقتصادی و اجتماعی، مدیریت برنامه های مطالعاتی مورد نیاز سازمان ها.

2- انجام برنامه های اجتماعی در سطح مختلف دستگاه های اجرایی.

3- اجرای کارهای مربوط به برنامه ریزی اجتماعی.

4- ارزشیابی و برنامه ها و طرح های اجتماعی.


آخرین مرحله ی یک پژوهش علمی چیست ؟

یک تحقیق پژوهشی و علمی از مراحل زیر تشکیل شده است . یک تحقیق باید در ابتدا با یک پرسش آغاز گردد که عنوان تحقیق می تواند همان پرسش باشد.

مراحل تحقیق :


1- عنوان تحقیق :

اولین مرحله موضوع تحقیق می باشد یعنی احساس وجود یک مشکل یا درگیر شدن با یک پرسش است. در این بخش است که موضوع تحقیق شکل می گردد به عبارتی محیط هایی که باید در آن تحقیق انجام شود مشخص می گردد.

در انتخاب موضوع باید به نکات زیر توجه داشت :

- موضوع تحقیق باید مورد علاقه پژوهشگر باشد و نسبت به آن تخصص علمی کامل داشته باشد.

- موضوع که دارای اهمیت و ضرورت نیست را از میان بردارد.

- موضوع تحقیق از نظر فراهم بودن شرایط و امکانات، تحقق پذیر باشد.

- موضوع تکراری را انتخاب نکند .

- همچنین یک موضوع از یک سو باید بدون پیچیدگی باشد از جهتی دیگر کوتاه و مختصر باشد.

- عبارت موضوع دارای نشانه های روشنی از سوال و فرضیه تحقیق باشد.


2- بیان کردن مسئله :

 ضروری ترین مرحله تحقیق باید بیان کردن مساله باشد. در این قسمت پژهشگر بعد از یک مقدمه که تصویر کلی از مساله را ارایه می دهد زمینه ها، وضعیت و موقعیتی که مساله در آن رخ داده را توصیف می کند، علل پیدایش مساله و زمینه های جمع آوری آن را بیان می کند، اهمیت و ضرورت را توضیح داده و سوال اساسی که به جستجوی یافتن پاسخ آن هاست را بیان می کند.


3- روش های جمع آوری اطلاعات :

یکی از مراحل اساسی در هر نوع پژوهشی، مرحله جمع آوری اطلاعات است. جمع آوری اطلاعات در تحقیقات پژوهشی مختلف است .


مدرک آشنایی با پژوهشگر عمومی 
 

 آخرین-مرحله-ی-یک-پژوهش-علمی-چیست

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.