مقاله طراحی مینیمال

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.

طراحی مینیمال

تاثیر مینیمالیسم در همه رشته ها و زمینه ها، زیاد و پر اهمیت است. همانطور که گفته شد مینیمالیسم پرزرق و برق نیست اما با نفوذ و گسترده است. با توجه به این موضوع این سوال برای همه پیش می آید که، به چه طرحی، طرح مینیمال می گویند؟

در این مطلب سعی شده است تا ریشه و شکل های کلیدی طرح مینیمال به همراه خلاصه ای از تاریخچه، نکات کاربردی در طراحی و نمونه هایی از وب سایت های مینیمال معرفی و توضیح داده شود.

بنابر این تاثیر مینیمالیسم در همه رشته ها و زمینه ها، زیاد و پر اهمیت است. همانطور که گفته شد مینیمالیسم پرزرق و برق نیست اما با نفوذ و گسترده است. با توجه به این موضوع این سوال برای همه پیش می آید که، به چه طرحی، طرح مینیمال می گویند؟

در این مطلب سعی شده است تا ریشه و شکل های کلیدی طرح مینیمال به همراه خلاصه ای از تاریخچه، نکات کاربردی در طراحی و نمونه هایی از وب سایت های مینیمال معرفی و توضیح داده شود.

مینیمالیسم بیشتر شبیه یک اصل است تا یک سبک بصری (visual).

طرح مینیمال چیست؟

مینیمالیسم، یک شیوه طراحی است که از قرن ۲۰ ام میلادی شروع شده و تا به امروز ادامه دارد. شرکت های برجسته ای مانند اپل و طراحان گرافیک و بصری visual زیادی از آن پیروی می کنند. یک طرح مینیمال در واقع طرحی است که در آن فقط عناصر اصلی حفظ و استفاده می شوند.

طراح معمار آقای لودویگ مایس ون در روهه Ludwig Mies Van Der Rohe در مورد مینیمالیسم می گوید:

( صحبت با شما: شعار ها و سخنان بزرگان در این مقاله به علت وسعت معنی و مفهوم و برداشت های مختلف خواننده به همراه اصل جمله بیان شده است . شما می توانید برداشت متفاوت از مفهوم این جملات داشته باشید)

“Less is more” به مفهوم: با استفاده کمتر از عناصر، می توان، تاثیر بیشتری ایجاد کرد.

“Doing more with less” به مفهوم :انجام کارهای بیشتر با امکانات کمتر است.

در طراحی مینیمال وب سایت، بروشور، نمای خانه، سخت افزار یا هر چیز دیگری، اشکالی ندارد که بخشها و عناصر غیر لازم را حذف کنید ( عناصری که طرح بدون آنها ۱۰۰% کاربردی باقی بماند) و فقط عناصر اصلی را حفظ کنید

ریشه ی طراحی مینیمال

مثل همه رویدادهای زندگی که از موضوعی الهام و نشات میگیرد، طراحی مینیمال نیز از فرآیندی، نشات و ریشه گرفته است. این فرآیند ها شامل موارد زیر هستند:

۱- جنبش هنری The De Stijl

2- معمارانی مثل Ludwig Mies Van Der Rohe

3- طراحی سنتی ژاپنی

جنبش De Stijl

 جنبش هنری بود که در سال ۱۹۱۷ در هلند شروع شد و تا اوایل ۱۹۳۰ ادامه داشت. De Stijl عبارتی است به زبان هلندی، معنی انگلیسی آن the style و معنی فارسی آن سبک، شیوه یا روش می باشد .حامیان این جنبش نقاشان ، مجسمه سازان و طراحان بودند.

پیروان این جنبش De Stijl با کم کردن عناصر اضافی به سادگی و انتزاعی بودن طرح می افزایند، و از عناصر با خصوصیات اصلی آنها، استفاده می کنند. مثل استفاده از:

۱- خطوط عمودی و افقی

۲- اشکال چها ر وجهی

۳- ارزش اولیه رنگ های سفید، سیاه و توسی

۴- استفاده از رنگ های اولیه آبی ، قرمز و زرد

در طرح های آنها عناصر و لایه ها همدیگر را قطع نمی کنند. هر یک از عناصر به صورت مستقل کار می کند و کار عنصر دیگر را پوشش نمی دهد . با توجه به توضیحات داده شده متوجه می شوید که نیاز به وسعت دید زیادی برای درک چگونگی تاثیر ( De Stijl ) روی طرح های مینیمال ندارید.

لودویگ مایس ون در روهه

لودویگ مایس ون در روهه Ludwig Mies van der Rohe طراح معمار آلمانی، پیشگام طراحی مدرن و کسی است که پس از جنگ جهانی اول در طرح های مدرن خود طراحی مینیمال را پایه گذاری کرد. از بناهای برجسته ای که توسط او طراحی شده می توان ساختمان کرون هال شیکاگو Crown Hall و ساختمان سیگرام نیویورک New York’s Seagram رانام برد .

ون در (Van Der) سعی داشت سادگی و وضوح را در طرح هایش پیاده سازی کند طرح های او با ویژگی های همراه بود که به چند مورد آن اشاره می کنیم:

۱- استفاده از وسایل مدرن مثل استیل و شیشه های رنگی

۲- استفاده از ساختار مینیمال

۳- استفاده زیاد، از فضاهای اضافی

طراحی سنتی ژاپنی

از ابتدا تا به حال در طرح های سنتی ژاپنی، افزودن عناصر لازم و حذف عناصر اضافی، همیشه مورد توجه بوده است.هنگامیکه که به طرح های معماری داخلی یا بناهای ساختمانی آنها نگاه می کنید، متوجه می شوید که آنها از تزئینات کمتر ، رنگ ها، خطوط و اشکال ساده تری استفاد ه می کنند . ارتباط زیادی بین طرح های سنتی ژاپنی و فرهنگ ژاپنی وجود دارد. فرهنگی که در آن بی آلایشی و سادگی موج می زند . همه چیز به صورت ساده بیان شده است از طرز آماده کردن یک غذا گرفته تاتزئین آن ،مزه غذا و چیز های دیگر مثل مراسم سنتی چای و باغ های سنگی همه و همه بر محور سادگی و استفاده از امکانات ضروری و حذف موارد غیر ضروری، می چرخد. حتی لباسهای سنتی آنها، کیمونو، نیز از این موضوع مستثنی نیست. در طراحی این لباس هیچ گونه تزئینی وجود ندارد و اجزای آن کاملا ضروری، منطقی و کاربردی ایجاد شده است. در طراحی اجزای این لباس، آزادی، خنکی، راحتی، دوام،راحتی پوشیدن و بیرون آوردن لباس از تن، در نظر گرفته شده است.

طبیعتا طراحان مینیمال در مقایسه با طرح های گوتیگ Gothic و ویکتوریایی Victorian ، بیشترین تاثیر خود را از طراحی سنتی ژاپنی گرفته اند.

قانونی که دایتر رمز در مورد ویژگی های یک طرح برجسته می گوید. ” یک طرح خوب باید”:

۱-ابتکاری باشد: از تکنولورژی ها برای ایجاد ابتکار در کارهایتان استفاده کنید.

۲- قابل استفاده باشد: در طراحی ها برای قابل استفاده و کاربردی بودن پا فشاری کنید.

۳-قابل درک و فهم باشد: خود محصول گویای نوع کاربری اش باشد.

۴- زیبا باشد: زیبایی به همه احساس خوبی می دهد.

۵- ساده باشد: اجازه دهید که مصرف کننده با نظر خودش از طرح استفاده کند.

۶- صادق باشد: طرح نمی تواند تضمین کند که حسی را که محصول نمی تواند انتقال دهد را، منتقل می کند.

۷- طولانی و بلند مدت باشد: بدون زمان باشد یعنی در هر زمانی که هستیم طرح قابل استفاده باشد.

۸- دقیق باشد : همه جزئیات به دقت در نظر گرفته شده باشد.

۹- دوستدار محیط زیست باشد: به دو صورت فیزیکی و بصری، دراستفاده از منابع و محیط صرفه جویی کند.

۱۰- تا جای ممکن کوچک و ضروری باشد.

 

روش های کاربردی صحیح برای طراحی مینیمال

مینیمالیسم در طراحی وب سایت، دارای مفهومی است که نمایانگر حفظ ساختار عناصر مهم و اصلی، می باشد .ظاهر وب سایت های مینیمال معمولا ، خیلی تمیز، ساده و مرتب است و باعث انتقال حس مطلوب به کاربران و بازدید کنندگان می شود.امروزه تاثیر استفاده از طرح های مینیمال از طراحی های مدرن بیشتر است.

یک وب سایت نامرتب، حس ناراحتی، دسترسی دشوار و در بعضی موارد خشم را به بازدید کنندگان منتقل می کند و گاهی اوقات ارائه اطلاعات زیاد باعث فرار کاربران از سایت می شود. با ایجاد تعادل مناسب و با ارائه یک طرح ویژه و منحصر به فرد می توان، وب سایت هایی طراحی کرد که هم ساختار ساده تری برای طراحان وب داشته باشد و هم دسترسی ساده تری برای کاربران سایت.

اطلاع از تاریخچه و روش های کلیدی در طراحی های مینیمال بسیار عالی است اما دانش بدون عمل، کاربردی نیست. در زیر به نکاتی در مورد روش های صحیح و کاربردی طراحی مینیمال، در طراحی وب سایت می پردازیم:

قوانین مینیمالیسم در طراحی وب

استفاده کمتر یعنی تاثیر بیشتر : از عناصر ی استفاده کنید که برای طراحی وب سایت الزامی هستند. تاثیر نهائی تمام عناصر خیلی بیشتر از تاثیر هر یک از اجزا به تنهایی است.

حذف عناصر اضافی: عناصر زاید و بدون استفاده را از وب سایت حذف کنید. عناصری راحفظ کنید که برای محتوا و عملکرد وب سایت مناسب هستند.

حذف عناصر تا زمان مختل شدن کار: عناصر اضافی وب سایت را تا زمانی که استفاده از وب سایت مختل شود می توانید حذف کنید.

همه جزئیات در نظر گرفته شود: عناصری که برای استفاده باقی می گذارید باید حیاتی باشند. خود را به جای بازدید کننده ها بگذارید به حسی فکر کنید که او در هنگام بازدید از سایت خواهد داشت( حس تنفر، مدرن بودن، تمیز بودن سایت، مصنوعی بودن و غیره) سپس جزئیات را به وب سایت اضافه نمائید.

استفاده از رنگ های مینیمال: از رنگ هایی که به خوبی با یکدیگر در تعامل هستند، استفاده کنید. برای استفاده از رنگ ها به احساسی که بازدید کننده از دیدن آن رنگ خواهد داشت توجه کنید.

استفاده از فضا های سفید حیاتی:همه فضای وب سایت را با محتوا و تصاویر پر نکنید . به جای آن از فضا های سفید برای هدایت بازدید کننده به دیدن محتواهای خاص، استفاده کنید.

ظاهر و باطن طراحی مینیمال

جنبه های کلیدی مینیمالیسم در طراحی وب سایت که در زیر شرح داده شده است، اصول استفاده شده ی طراحان وب سایت مینمیال است که این سبک را به خوبی درک کرده اند و از آن استفاده نموده اند:

تایپوگرافی :استفاده از فونت های تمیز، ساده و با خوانایی زیاد.

چینش قوی گرید ها (Grids) :چشمان کاربران و بازدید کنندگان با خوانایی و نظم خوش آیند محتوا، در وب سایت ها، آشنا است . بهتر است محتوا در محل هایی از سایت قرار داده شود که برای بازدید کنندگان آشنا است و برای آنها قابل پیش بینی است.

کنتراست یا تضاد ها:افزودن کنتراست ها می تواند خوانایی محتوا و سازگاری طرح مینمیال با چشمان یا دید بازدید کنندگان را به شدت افزایش دهد

فضای سفید (white spaces) :با استفاده مناسب از فضای سفید و با ایجاد حس راحتی و عدم فشردگی مطالب و محتوا، می توانید نگاه بازدید کنندگان را به سمت محتوایی ببرید که می خواهید نظر او جلب شود.

ثبت نام دوره های آموزش هنری

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.