مقاله بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.

امروزه آموزش با شیوه های نوینی ارائه میشود و یکی از این شیوه ها آموزش مجازی میباشد که از جهات مختلفی همچون صرفه جویی در زمان و مکان به صرفه میباشد. نخستین گام در راستای آموزش مجازی را میتوان فرهنگ سازی ،ایجاد اعتماد و باور مردم نسبت به کیفیت بالای آموزش و مدرک آن عنوان کرد. این مرکز با بیش از ۱۰۰ مدرس و اعضای هیئت علمی دانشگاه قرارداد همکاری در جهت تدوین محتوا اعم از جزوات درسی ، امکانات مولتی مدیا و همچنین ضبط فیلم های آموزشی نموده است .
در حال حاضر مرکز پارس با اخذ مجوزهای لازم اقدام به آماده سازی بیش از 4۰۰ دوره ی آموزشی در شاخه های مختلف علمی نموده است. یکی از این دوره ها ، دوره آموزشی بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه یک دوره آموزشی بسیار کاربردی و علمی زیر گروه شاخه مدیریت در مرکز آموزش مجازی پارس می باشد.

آشنایی با بازاریابی و هدف از فعالیت های بازاریابی
امروزه، بازاریابی را نباید همچون گذشته معادل فروش در نظر گرفت كه شامل معرفی و فروش بود ، بلكه بازاریابی به معنی برآورده كردن نیازهای مشتری می باشد. اگر بازاریاب خوب عمل كرده و نیازهای مشتری را به درستی تشخیص دهد، محصولی با ارزش بالا و قیمت مناسب تولید گردد، به خوبی توزیع شود و به شكلی موثر معرفی شود، به سادگی به فروش می رسد. در واقع، آنطور كه پدر مدیریت یعنی پیتر دراكر می گوید، » هدف بازاریابی این است كه فروش را به كاری غیر ضروری تبدیل كند. « فروش و تبلیغات، تنها بخشی از مجموعه ای بزرگتر با نام آمیخته بازاریابی است. آمیخته بازاریابی، مجموعه ای از ابزارهاست كه برای راضی كردن و ایجاد رابطه با مشتری به كار می رود.
در تعریفی جامع تر، بازاریابی فرایندی اجتماعی و مدیریتی است كه به وسیله آن، هر فرد نیازها و خواسته های خود را از طریق تبادل ارزش با دیگران برآورده می سازد. به زبانی ساده تر، بازاریابی شامل ایجاد رابطه ای تبادلی و پر ارزش با مشتری است. بنابراین، ما بازاریابی را بدین صورت تعریف می كنیم.
بازاریابی فرایندی است كه در آن شركت برای مشتری ارزش ایجاد كرده و رابطه مستحكمی با او برقرار كند تا بتواند در عوض از مشتری ارزش دریافت كند.

آشنایی با بازارهای مورد نظر
بازار، مجموعه ای از خریداران بالقوه و بالفعل یك كالا می¬باشد. این خریداران دارای نیاز یا خواسته مشتركی هستند كه میتوان آن را از طریق داد و ستد مرتفع ساخت.
بازاریابی یعنی مدیریت بازاراها به شكلی كه منجر به ارتباط سودآوری با مشتری شود. به هر حال، ایجاد این ارتباطات نیاز به تلاش دارد. فروشندگان باید به جستجوی خریداران بپردازند، نیازهای آنها را شناسایی كنند، پیشنهادهای بازاریابی خوبی طراحی كنند، قیمت را مشخص كنند، به آنها اطلاع بدهند، انبار كنند و تحویل دهند. كارهایی مثل توسعه محصول، تحقیقات، ارتباطات، توزیع، قیمت گذاری و خدمات رسانی، فعالیتهای اصلی بازاریابی می باشند.
بازار از مشتریان، محصولات و نیازهای متنوعی تشكیل شده است. بازاریابان باید متوجه شود كه كدام بخش بازار، فرصت بهتری برای رسیدن به اهداف شركت را فراهم می كند.
شناسایی اصول جذب و نگهداری خریدار ( بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه )
جذب كردن و حفظ مشتری كار سختی است. معمولاً مشتریان باید از بین تعداد زیادی محصولات و خدمات مختلف، انتخاب خود را انجام دهند. مشتری، از شركتی خرید می كند كه بیشترین ارزش درك شده از دید مشتری (Customer Perceived Value) را ارائه می كند؛ یعنی ارزیابی مشتری از تفاوت بین همه مزیت¬ها و هزینه¬های پیشنهاد بازار نسبت به پیشنهاد رقیب.
اگر مدیریت ارتباط با مشتری به درستی انجام شود، باعث مشعوف شدن مشتری می شود. مشتریان مشعوف هم در عوض وفادار باقی مانده و از شركت و محصولات آن نزد دوستان و آشنایان خود تعریف می كنند. تحقیقات نشان داده كه بین مشتریان كمتر رضایتمند، تا حدودی رضایتمند و كاملاً رضایتمند تفاوتهای اساسی وجود دارد. حتی كاهشی جزئی در میزان رضایتمندی مشتری، وفاداری او را به شدت كاهش می دهد. بنابراین هدف مدیریت ارتباط با مشتری تنها جلب رضایت او نیست، بلكه در واقع مشعوف كردن او است.
بنابراین نتیجه می گیریم كه شركت باید تمام تلاش خود را صرف ایجاد رابطه مستحكم با مشتری بكند . مشعوف شدن مشتری نه تنها باعث می شود مشتری به صورت منطقی محصول را ترجیح دهد، بلكه باعث ایجاد رابطه عاطفی با محصول یا خدمات نیز می شود. اگر می خواهید مشتریان بیشتر وفادار باشند، باید ثابت كنید كه با تمام وجود به منافع آنها فكر می كنید. اهمیت داشتن خوشبختی مشتری برای شما باید آنقدر شدید باشد كه هر چند وقت یكبار سودآوری فوری خود را فدای آن بكنید.
آشنایی با سازمان های غیر انتفاعی
از سالها قبل، بازاریابی به طور گسترده ای در كسب و كارهای انتفاعی بكار گرفته می شد. اما در سالهای اخیر به عنوان جزئی مهم، به استراتژی بسیاری از كارهای غیر انتفاعی نیز اضافه شده است. سازمانهایی همچون دانشگاهها، بیمارستانها، موزه ها، اركستر سمفونی ها و حتی كلیساها، نمونه هایی از استفاده كنندگان بازاریابی در بخش غیر انتفاعی می باشند.
بیش از 2/1 میلیون مؤسسه غیر انتفاعی در سطح آمریكا با هم بر سر جذب كمك های مالی و عضو گیری به شدت رقابت می كنن د. اگر بازاریابی به خوبی مورد استفاده قرار گیرد، آنها را در جذب اعضای جدید و جلب كمك های بیشتر یاری خواهد كرد.
به طور مثال دانشگاه های خصوصی که با كاهش ثبت نام و افزایش هزینه ها روبرو هستند، سعی دارند با بكارگیری بازاریابی، بر سر جذب دانشجو و كمك های مالی با مؤسسات دیگر رقابت كنند. بسیاری از گروههای هنرهای نمایشی حتی شركت اپرای لیریك در شیكاگو كه بلیط های هر فصلش را یكجا می فروشد با كسری های شدیدی در عملكرد خود روبرو شده اند و مجبور هستند با استفاده از بازاریابی برای دریافت هدایا، هزینه هایشان را بپوشانند.

آشنایی با نمایندگان فروش یا عمده فروش
عمده فروشی دربرگیرنده فروش وعملیات مربوط به فروش محصولات وخدمات به خریدارانی است که هدفشان فروش مجددیااستفاده های تجاری است. برای یک بازار یاب موفق شناخت اصول زیر الزامی است
• شناسایی اصول خواست دایمی مصرف کنندگان
• آشنایی با سودمندی اقتصادی
• شناسایی اصول متغیرات موجود در بازار
• شناسایی اصول جهت گیری بازاریابی بر مبنای تولید
• شناسایی اصول محیط مورد بازاریابی و عواملی که بر محیط بازاریابی موثر هستند

بازاریابان باید در ایجاد رابطه با مشتریان، دیگر افراد شركت و همكاران بیرونی به خوبی عمل كنند . شرط موفقیت در این امر، درك نیروهای محیطی است كه بر این روابط تأثیر گذار هستند. محیط بازاریابی شركت، از بازیگران و نیروهایی خارج از بازاریابی تشكیل شده كه بر توانایی مدیریت بازاریابی در ایجاد و حفظ رابطه موفق با مشتریان هدف تأثیر گذار می باشند. شركتهای موفق، اهمیت حیاتی نظارت و تطابق با تغیرات محیطی را درك كرده اند.
محیط بازاریابی از دو بخش محیط خرد بازاریابی و محیط كلان بازاریابی تشكیل شده است . محیط خرد (Microenvironment) از بازیگرانی نزدیك به شركت تشكیل شده كه بر توانایی آن در خدمتگذاری به مشتریان تأثیر گذار هستند. شركت، تأمین كنندگان، واسطه های بازاریابی، بازار مشتریان، رقبا و اجتماع . محیط كلان (Macroenvironment) از نیروهای اجتماعی تشكیل شده كه بر محیط خرد تأثیر می گذارند؛ نیروهای تركیب جمعیتی، اقتصادی، طبیعی، فن آوری،سیاسی و فرهنگی.

محیط خرد ( بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه )
كار مدیر بازاریابی این است كه از طریق ایجاد ارزش و رضایت در مشتری، با او ارتباط برقرار كند . اما مدیران بازاریابی به تنهایی از عهده این وظیفه بر نمی آیند. موفقیت در بازاریابی مستلزم برقراری رابطه با بخشهای شركت، تأمین كنندگان، واسطه های بازاریابی، مشتریان، رقبا و اجتماع می باشد كه تركیب آنها شبكه ارائه ارزش شركت را تشكیل می دهند.

محیط كلان
شركت و همه بازیگرانی كه در بخش قبلی برشمردیم، در محیط بزرگتری از نیروهایی عمل می كنند كه به فرصتها شكل داده و باعث ایجاد تهدیدها می شوند.

رقبا ( بازاریابی و حضور موثر در نمایشگاه )
مفهوم بازاریابی تأكید می كند كه شركت برای موفقیت، باید ارزش و رضایت مشتری را بیشتر از رقبا جلب كند ؛ بنابراین بازاریابان باید كاری بیش از تطابق با نیازهای مشتریان هدف انجام دهند. آنها باید با ارائه پیشنهادهایی برتر از رقبا، مزیتهای استراتژیكی بدست آورده و موقعیتی بهتر از رقبا در ذهن آنها ایجاد كنند هیچ بهترین استراتژی بازاریابی رقابتی برای همه شركتها وجود ندارد؛ هر شركتی باید با درنظر گر فتن اندازه و موقعیتش در بازار در مقایسه با رقبا، استراتژی مناسبی را برگزیند. استراتژی كه شركتهای بزرگ با موقعیت تثبیت شده در بازار صنعتی خاص از آن پیروی می كنند، برای شركتی كوچك غیر قابل حصول است. اما فقط بزرگ بودن كافی نیست، همانند استراتژیهای موفقیت، استراتژیهای شكست نیز برای شركتهای بزگ وجود دارد. همچنین شركتهای كوچك می توانند استراتژیهای خاصی را طرح ریزی كنند كه باعث نرخ بازگشت بهتری نسبت به شركتهای بزرگتر شود.
اجتماع
محیط بازاریابی شركت شامل اجتماع های مختلفی نیز می باشد. اجتماع به هر گروهی گفته می شود كه به طور واقعی یا بالقوه ذینفع و یا مؤثر بر توانایی شركت در رسیدن به اهدافش باشد. شش نوع اجتماع قابل شناسایی است:
اجتماع مالی كه بر توانایی شركت در بدست آوردن وجوه مؤثر است. بانكها، مؤسسات سرمایه گذاری، و سهامداران از بزرگترین اجتماع های مالی به حساب می آیند. اجتماع رسانه¬های كه پخش اخبار، گزارشها و نظرات سردبیر را برعهده دارد . این گروه شامل روزنامه ها، مجلات و ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی می باشد.
اجتماع دولتی. مدیریت باید به توسعه دولت توجه كند. بازاریابان باید به طور مرتب با وكلای شركت در مورد ایمنی محصولات، بیان واقعیات در آگهی ها و مسائل دیگر مشورت كنند.
اجتماع جنبش-شهروندان. تصمیمات بازاریابی شركت ممكن است توسط سازمانهای مصرف كنندگان، گروههای طرفدار محیط زیست، گروههای اقلیت و افراد دیگر زیر سوال برود. روابط عمومی می تواند شركت را در برقراری ارتباط
با مصرف كنندگان و گروههای شهروندان یاری كند
اجتماع¬های محلی شامل همسایه های محل و سازمانهای اجتماعی. معمولاً شركتهای بزرگ، كارمندی را برای ارتباطات اجتماعی انتخاب می كنند تا در جلسات محلی شركت كند، به سؤالات پاسخ دهد و در مشكلات مهم به مردم یاری رساند.
اجتماع¬های عمومی. هر شركتی باید متوجه طرز برخورد اجتماع با محصولات و عملكردهایش باشد . تصویر عمومی شركت بر خرید مردم تأثیر گذار است.
اجتماع داخلی كه از كارگران، مدیران، داوطلبان، و هیأت مدیره تشكیل شده است . شركتهای بزرگ با استفاده از خبرنامه و ابزارهای دیگر اقدام به اطلاع رسانی و تحریك اجتماع داخلی می كنند. وقتی كارمندان احساس خوبی نسبت
به شركت داشته باشند، این دید مثبت به اجتما ع های بیرونی نیز منتقل می شود.شركت می تواند علاوه بر بازار مصرفی، برنامه بازاریابی برای این اجتماع های اصلی نیز تهیه كند. فرض كنید هدف دریافت جوابی مشخص از اجتماعی خاص می باشد؛ مثل سرقفلی، تبلیغات دهان به دهان، و یا اهدای زمان و پول. می توا ن با طراحی پیشنهادی كه برای اجتماع مورد نظر جذاب است، عكس العمل مورد نظر را ایجاد كرد.


شناسایی اصول محیط اقتصادی بازار و قدرت خرید
بازارها علاوه بر مردم به قدرت خرید هم نیاز دارند. محیط اقتصادی از عواملی تشكیل شده كه بر قدرت و الگوی خرید مصرف كننده تأثیر می گذارند. ملل مختلف، در سطوح درآمدی و توزیع آن با هم تفاوتهای بسیاری دارند. بعضی دارای اقتصاد معیشتی هستند این ملل بیشتر تولیدات كشاورزی و صنعتی خود را مصرف می كنند. در این كشورها ، فرصتهای بازاریابی كمی وجود دارد. در طرف دیگر، اقتصادهای صنعتی قرار دارند كه از بازارهای غنی برای محصولات مختلف تشكیل شده اند.
بازاریابان باید روندهای اصلی و الگوهای خرج كردن مصرف كنندگان را در بازار جهانی به دقت زیر نظر داشته باشند غذا، خانه و حمل و نقل بخش اصلی هزینه های خانوار را به خود اختصاص می دهد. در هر صورت خانواده¬ها در سطوح مختلف درآمدی، الگوهای مصرف متفاوتی دارند. بعضی از این تفاوتها حدوداً یك قرن پیش، توسط ارنست انگل مورد توجه قرار گرفت. او به بررسی تغییر مصرف خانوارها بر اساس افزایش سطح درآمدی پرداخت. او متوجه شد كه با افزایش در آمد، سهم غذا كاهش پیدا كرده، سهم مسكن(بجز هزینه های خدمات عمومی مثل گاز و برق كه كاهش می یابند) تقریباً ثابت می ماند و سهم گروههای دیگر و پس انداز افزایش پیدا می كند. تغییر در متغیرهای اساسی بازار مثل درآمد، هزینه زندگی، نرخ سود و الگوی پس انداز و قرض گرفتن تأثیرات شدیدی بر بازار دارد. شركتها با استفاده از پیش بینی اقتصادی، مراقب این متغیرها هستند. كسب و كارها نباید به خاطر ركود اقتصادی از بین بروند یا با رشد ناگهانی بازار مشكل پیدا كنند. شركتها با احتیاط لازم می توانند از تغییرات محیط اقتصادی، حداكثر بهره را ببرند
شناسایی اصول محیط فیزیکی و طبیعی
محیط طبیعی از منابع طبیعی تشكیل شده است كه بازاریابان به عنوان درون داد به آن نیاز دارند و یا از فعالیتهای بازاریابی تأثیر می پذیرند. نگرانی نسبت به محیط زیست طی سه دهه گذشته پیوسته افزایش پیدا كرده است . در بسیاری از شهرهای دنیا، آلودگی آب و هوا به سطح خطرناكی رسیده است. نگرانی دنیا از گرم شدن جهان روز به روز بیشتر می شود.
بازاریابان باید از چند روند در محیط طبیعی اطلاع داشته باشند. مورد اول كمبود مواد خام است. به نظر می رسد كه هوا و آب از منابع فنا ناپذیر هستند، اما بعضی از گروهها متوجه خطرات دراز مدت هستند. آلودگی هوا، بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا را با مشكل روبرو كرده است، مشكل كمبود آب نیز، به مشكل بزرگی در بخشهایی از ایالات متحده و نقاط دیگری از دنیا تبدیل شده است. منابع تجدید پذیر همچون درختان و غذا را نیز باید عاقلانه مصرف كرد. منابع تجدید ناپذیر مثل نفت، ذغال سنگ، و منابع معدنی مختلف، مشكل زیادی ایجاد كرده اند. صنایعی كه به این منابع كمیاب نیاز دارند، حتی در صورت وجود میزان لازم از آنها، با افزایش شدید قیمتها روبرو شده اند.
دومین روندی كه باید به آن توجه داشته باشیم، آلودگی است. صنایع تقریباً همیشه محیط زیست را از بین می برند . به دفع زباله های شیمیایی و هست های توجه كنید؛ میزان خطرناك جیوه در اقیانوسها؛ تلنبار شدن بطریهای شیشه ای، پلاستیك و دیگر مواد بسته بندی كه توسط باكتریها قابل تجزیه نیستند.
روند سوم، دخالت رو به افزایش دولتها در مدیریت منابع طبیعی است. دولت كشورهای مختلف، نگران این موضوع بوده و شدیداً برای حفظ محیط پاك تلاش می كنند. بعضی دولتها همچون دولت آلمان شدیداً پیگیر موضوع حفظ محیط زیست هستند. دیگران، از جمله كشورهای فقیرتر، توجه كمتری به آلودگیها نشان می دهند و دلیل اصلی آن كمبود پول یا تمایل سیاسی می باشد. حتی كشورهای غنی تر نیز منابع مالی و سیاسی لازم برای توسعه برنامه های جهانی كاهش آلودگی را در اختیار ندارند. بنابراین همه امید دارند كه شركتها در سراسر دنیا مسئولیت اجتماعی بیشتری را بپذیرند و با تجهیزاتی كه قیمت مناسب تری دارند بتوان آلودگی را كنترل كرد و كاهش داد.
پس شركتها امروزه باید كاری بیش از كارهای نیك انجام دهند. آنها هرچه بیشتر رابطه بین اكولوژی سالم و اقتصاد سالم را درك می كنند. همچنین یاد می گیرند كه مسئولیت پذیری نسبت به محیط زیست ممكن است كسب و كار خوبی باشد.

شناسایی اصول عوامل تکنولوژی
شاید محیط فن آوری، مهیج ترین نیرویی باشد كه سرنوشت ما را شكل می دهد. فن آوری خالق شگفتیهایی چون آنتی بیوتیك، عمل كردن با روبات، الكترونیك مینیاتوری، كامپیوترهای كیفی و اینترنت است. چیزهای وحشتناكی مثل سلاحهای هسته ای و شیمیایی و دیگر اسلحه های مخرب نیز توسط فن آوری ایجاد شده اند. وسایلی چون خودرو، تلویزیون، و كارتهای اعتباری نیزبه واسطه فن آوری تولید شده اند. نگرش ما نسبت به فن آوری بستگی به این دارد كه بیشتر از شگفتیهای آن سود برده ایم یا از اشتباهات آن دچار مشكل شده ایم.
فن آوری های جدید، بازارها و فرصتهای جدیدی ایجاد می كنند. در هر صورت، هر فن آوری جدید، جایگزین فن آوری قدیمی تری می شود؛ ترانزیستورها، صنعت لامپ خلأ را از بین بردند؛ فتوكپی جایگزین كاغذهای كاربنی شد؛ سی دی، جایگزین گرامافون شد و دوربین دیجیتال، عكاسی سنتی را با چالش روبرو كرد . وقتی فن آوری های قدیمی به مبارزه با فن آوری های جدید روی می آورند یا آنها را در نظر نمی گیرند، خودشان از بین می روند. به همین دلیل، بازاریابان باید به دقت محیط فن آوری را زیر نظر داشته باشند. شركت¬هایی كه با تغییرات فن آوری، محصولاتشان را تغییر نمی دهند، خیلی زود متوجه می شوند كه محصولاتشان تاریخ گذشته شده و محصولات جدید و فرصتهای بازاریابی را از دست داده اند.

شناسایی اصول محیط حقوقی و سیاسی
تصمیمات بازاریابی به شدت از توسعه محیط سیاسی تأثیر می پذیرند. محیط سیاسی شامل قوانین، نمایندگان دولتی و گروههای فشار یك جامعه مشخص است كه بر سازمان و یا اشخاص تأثیر گذاشته یا آنها را محدود می كنند. حتی طرفداران لیبرال اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد نیز قبول دارند كه سیستم با كمی قوانین متعادل كننده بهتر كار می كند. قوانینی كه به درستی وضعی شده باشند، بازار را تشویق به رقابت كرده و امكان تجارت منصفانه كالاها و خدمات را فراهم می کنند به همین دلیل، دولتها اقدام به ایجاد سیاست عمومی نموده اند تا اقتصاد را به درستی هدایت كنند. سیاست عمومی مجموعه ای از قوانین و مقررات است كه با هدف سودمندی برای كل اجتماع، محدودیتهایی را بر كسب و كارها اعمال می كند. در عمل، هر فعالیت بازاریابی مشمول قوانین و مقرارت بسیاری می شود.
قوانین تجاری به دلایل مختلفی وضع شده اند. اولین دلیل آن حفاظت از شركتها در برابر هم است. اگرچه ممكن است مدیران رقابت را تحسین كنند، اما وقتی كه بر خلاف منافعشان باشد، در جهت خنثی كردن آن تلاش خواهند كرد. به همین دلیل قوانینی برای جلوگیری از رقابت غیر منصفانه وضع شده است. هدف دوم از وضع قوانین دولتی، حفاظت از مصرف كنندگان در مقابل كسب و كارهای ناعادلانه است. بعضی از شركتها اگر به حال خود رها شوند، محصولات بنجل تولید كرده، در تبلیغات دروغ گفته و با قیمت و بسته بندی مشتری را فریب خواهند داد. كسب و كارهای ناعادلانه توسط بخشهای دولتی مختلفی همچون كمیسیون فدرال تجارت و اداره دارو و غذا شناسایی شده و قوانین مربوطه در مورد آنها اجرا می شود. سومین هدف از وضع قوانین دولتی، محافظت از منافع جامعه در مقابل تجارتهای نامحدود است. كسب و كارهای سودمند الزاماً به زندگی با كیفیت بهتر منجر نمی شوند. قوانینی وضع شده تا شركتها را به پذیرش مسئولیت هزینه های اجتماعی تولید و محصولاتشان ملزم كند.
شناسایی اصول محیط فرهنگی
برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از:
- فرهنگ: فرهنگ مهمترین عنصر تعیین کننده ی خواسته ها و و رفتار هر فرد است. از بسته بندی محصول و برچسب آن گرفته تا کیفیت، خدمات، مکان و زمان خرید، قیمت و تبلیغات، همگی تحت تاثیر فرهنگ جوامع و افراد است که باید به دقت مورد مطالعه قرارگیرند.
- سطح سواد: سطح سواد با نحوه ی عرضه و معرفی محصولات در بازار ارتباط دارد. درجامعه ای که در آن بیسوادی زیاد است ارائه ی آگهی تبلیغاتی در جراید موفق نخواهد بود. سواد در انتخاب محصول و شیوه ی کاربرد و نگهداری آن نیز نقش دارد.
- ارزش های هسته ای: عبارتند از باور های ما به آنچه خوب و مطلوب است. ارزش¬های هسته ای یک فرهنگ ارزشهای مشترکی هستند که نافذ و پایدارند و چگونگی کاربرد محصولات، مثبت یا منفی نگری نسبت به آنه و برقراری روابط بازار را تعریف می کنند. ارزش های هسته ای در جوامع سرمایه ای مثل فرد گرایی، رشد و توسعه و. . . ارزش های هسته ای در طول زمان تغییر می کنند و تکامل می یابند.
- دین و مذهب: برای مثال در نظام ارزشی اسلام محصولات و خدماتی با عناوین حرام، مستحب و مکروه وجود دارد که در بازاریابی بسیار اهمیت دارد.
- نحوه ی معاملات و شرایط کسب و کار: نحوه ی برخورد های تجاری و معامله در فرهنگ های مختلف با هم یکسان نیست. مثلا حضور به موقع در ملاقات ها، پوشاك و نحوه ی پوشش، نحوه ی مذاکره، رنگ هادر جوامع مختلف دارای تفاسیر مختلف است.
- سازمان های اجتماعی: در هر فرهنگ سازمان هایی وجود دارد که مورد پذیرش و احترام است؛برای مثال خانواده در فرهنگ ایرانی نقش مهمی دارد. سن، تخصص و موقعیت افراد در فرهنگ ها اهمیت ویژه ای دارد. شاغل شدن زن و مرد باعث شده تا بسیاری از محصولات و خدماتی که در گذشته چندان مطرح نبوده؛بسیار طرفدار پیدا کند مثل فروشگاه های عرضه کننده غذا های آماده.
- الگو های نهادی: سیستم های خرید و توزیع در کشور ها و شیوه ی خرید و مصرف در جوامع در حال دگرگونی است. مردم ایران دیگر تنها از مغازه های محلی خرید نمی¬کنند. فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای در شبکه توزیع ایران نقش یافته اند.
شناسایی اصول سیستم اطلاعاتی جهت بازاریابی و بررسی بازار
یک سیستم اطلاعات بازاریابی شامل افراد، تجهیزات ورو شهای جمع آوری، طبقه بندی، تجزیه و تحلیل، ارزیابی و توزیع بموقع اطلاعات صحیح به تصمیم گیرندگان بازاریابی است.. این سیستم از مدیران بازاریابی آغاز و به همین مدیران ختم می شود این سیستم ابتدا از طریق تماس با این مدیران ، نیازهای اطلاعاتی آن را تعیین می کند. سپس این اطلاعات توسط منابع داخلی شرکت، فعالیتهای اطلاع رسانی بازاریابی و فرآیند تحقیقات بازاریابی تهیه و آماده می شوند.

از طریق تجزیه و تحلیل، اطلاعات تهیه شده قابل استفاده می شوند و بالاخره این سیستم در زمان مناسب و برای کمک به مدیران در امر برنامه ریزی، اجرا و کنترل بازاریابی اطلاعات تهیه شده را در اختیار آنان قرار می دهد.

بازاریابی نمایشگاهی
یکی از روش‌های بازاریابی، شرکت جستن در نمایشگاه‌ها و یا برگزاری آن است که به علل مختلف، از جمله: صدور کالا و ارزآوری به کشور، شناخت روش‌های بازاریابی رقبا، لمس دانش و فناوری روز جهان، مبادله اطلاعات،‌به نمایش گذاردن پیشرفت‌های صنعتی و اقتصادی و نیز آداب و سنن فرهنگی و اجتماعی و سایر عوامل مرتبط،‌ مورد استفاده قرار می‌‌گیرد.
اصول بازاریابی کالا برای ورود به بازار جدید
از آنجا که نمایشگاه‌های بین‌المللی در واقع دروازه ورود به بازارهای جدید به حساب می‌آیند، در صورتی که شما نیز می‌خواهید وارد بازارهای جدید در کشورهای مختلف شوید؛ داشتن اطلاعات اولیه باری بازاریابی کالا امری بسیار ضروری است. در زیر مختصراً به این اطلاعات اشاره می‌شود.

1- شرایط و مقررات
- قانونی بازار جدید
- تعرفه‌های گمرکی و سهمیه‌های وارداتی در کشور مورد نظر
- مالیاتهای داخلی
- محدودیت‌های ارزی
- قوانین بهداشتی و ایمنی و استانداردهای کشور مورد نظر
- مقررات صادرات و واردات
2 - کشش بازار
- کیفیت مطلوب مورد نظر
-مقدار مصرف سالیانه
- مناطق جغرافیایی مصرف‌کننده در کشور مورد نظر
- میزان واردات
- قیمت‌های مختلف وارداتی
- مناطق خریدکشورهای مختلف
- روند کاهش یا افزایش
- میزان موجودی محصول موردنظر در بازارهای منطقه
- صنایع مطمئن برای ترجمه و چاپ نشریه در داخل و خارج از کشور مورد نظر و مقایسه هزینه‌ها، فواید و معایب آنها
3- تولیدات
- حجم تولیدات داخلی و روند رشد آنها
- مارکهای مختلف داخلی و خارجی مورد علاقه مردم
- اسامی تولیدکنندگان و نقاط ضعف و قوت آنها
- قیمت‌های تولیدات داخلی
4 - مشخصات مطلوب
برای کالاهای مورد نظر
- میزبان ارجحیت رنگ و مشخصات ظاهری
- بسته‌بند‌های مناسب ترابری
- بسته‌بندی‌های مناسب مصارف شخصی و خانوادگی
- رنگ و طرح و مشخصات بسته‌بندی‌های مورد پسند مردم
- قوانین و مقررات کشور مورد نظر، درباره مشخصات و رنگ و طرح بسته‌بندی
5 - ترابری
- وسایل نقلیه با صرفه و مناسب برای حمل کالا
- هزینه ترابری
- هزینه‌های گمرکی در مبدا و مقصد
6 - کانالهای فروش و تحقیق
- کانالهای موجود و معرفی در کشورهای موردنظر
- سایر کانالهای قابل اعتماد
- بررسی فایده‌ها و معایب کانالهای مختلف
- برآورد طول مدت فروش نهایی
- زمان مورد تقاضای مشتریان برای تسلیم کالا
7- تبلیغات
- بررسی انواع و روشهای تبلیغ و آگهی
- تبلیغات مناسب منطقه‌ای با در نظر گرفتن فرهنگ حاکم بر جامعه
- برآورد هزینه‌های تبلیغاتی و انتشاراتی
عواملی برای بازاریابی مطلوب
- بازدیدکنندگان را با خوش آمدگویی استقبال و با تبسم بدرقه کنید.
- با اطمینان و آرامش و دقت محصولات شرکت خود را معرفی کنید.
- مشخصات ملاقات کنندگان را با دقت به خاطر بسپارید و از آن ها به موقع استفاده نمایید.
- امتیازات ویژه کالاهای خود را به درستی مطرح نمایید.
- از افراط و تفریط در بیان و عمل دوری کنید.
- آراستگی و حفظ شئونات اعتقادی و ملی شرط اصلی حضور در غرفه است آن را خوب حفظ کنید.
- از آمار و علایم و عکس های نامناسب و غیرواقع پرهیز نمایید.
- از نیروی انسانی آگاه، سرزنده و کاردان جهت امور غرفه و ارتباط با مردم استفاده کنید.
- افرا معمولا با اهدافی از پیش تعیین شده به نمایشگاه می آیند بهتر است از قبل آن ها را شناسایی نموده و به سوی خود جلب کنید.
انواع بازدیدکنندگان از نمایشگاه:
در یک تقسیم‌بندی کلی، بازدیدکنندگان نمایشگاه به سه دسته تقسیم می‌شوند:
1- صددرصد علاقمند: باید به این گروه به قدر کافی توجه شود
2- صددرصد بی‌علاقه: (وقت خود را برای این گروه بیهوده تلف نکنید)
3- حدوسط: (این گروه را از دست ندهید. زیرا، ممکن است در صورت جلب اعتماد آنان، مشتریان آینده شما بشوند)
از نگاهی دیگر، هر یک از گروه‌های زیر، ممکن است بازدیدکنندة غرفه باشند:
- کارمندان و سازمانهای مختلف (که از سوی شرکت یا سازمان خود؛ به نمایشگاه اعزام شده‌اند)
- مدیران عامل شرکتها (برای مطالعه و بررسی کالاها و امکانات خریدهای آینده شرکت خود، مذاکره درباره خرید کالایی که قبلاً انتخاب کرده است و )
- کارگران فنی (که مستقیماً با دستگاهی که جزو کالاهای شما است، اکنون یا در آینده کار می‌کند و سئوالاتی درباره طرز کار آن دارد و )
- نمایندگان شرکتهای رقیب، تعاونیها، مؤسسات مالی و اعتباری، مطبوعات، وزارتخانه‌ها و …
- تولیدکنندگان کالاهای رقیب شما (برای استفاده از اطلاعات شما به نفع خودشان)
- و سایر افراد
دلایل بازدیدکنندگان از نمایشگاه:
مردم به دلایل مختلف به نمایشگاه می‌آیند. برخی از این دلایل عبارتند از:
- ملاقات با بازرگانان و صاحبان صنایع برای کسب اطلاعات جدید
- دیدن کالاهای جدید
- آشنایی با مشخصات فنی کالاها
- مقایسه کالاهای مشابه از لحاظ کیفیت، مرغوبیت و قیمت
- دیدن یک کالای خاص (که از طریق تبلیغات نمایشگاهی درباره آن مطالبی شنیده‌اند)
با این وصف، بازدیدکنندگان به سه هدف عمده ”مقایسه“، ”ارزیابی“ و ”انتخاب“ به نمایشگاه مراجعه می‌کنند.
ویژگی های کالا:
- تناسب مطلوب بین کیفیت و قیمت.
- امکان سنجی ارایه کالا در نمایشگاه قبل از برگزاری نمایشگاه در بازار مقصد.
- مسایل فنی مانند استاندارد داخلی و خارجی بسته بندی، طرح لیبل و دستورالعمل های نصب و همچنین تبلیغات کافی و موثر در ارتباط با کالا از قبیل پیش بینی شده باشد.

ویژکی هایی که یک فروشنده باید داشته باشد
- ظاهر آراسته، حوصله، برخورد خوب و فعالیت زیاد.
- داشتن اطلاعات دقیق از کالای عرضه شده در غرفه.
- تسلط بهزبان انگلیسی و یا زبان مرتبط باموضوع نمایشگاه
- داشتن حس مسوولیت، نظم و همکاری با رعایت مقررات و قوانین جاری بر نمایشگاه.
طریق جذب بازدیدکننده
- درج آگهی در مطبوعات
- ارسال دعوتنامه افتخاری برای افراد مورد نظر
- استفاده از تلگراف و پست سفارشی و ایمیل برای اشخاص مهم
- ارسال کارت و دعوتنامه برای افراد از دو هفته قبل.
- تماس تلفنی با افراد مورد نظر قبل از افتتاح نمایشگاه

منابع اطلاعاتی نمایشگاه
بدون تردید صاحبان صنایع و تجاری که قصد شرکت در نمایشگاهی را دارند در برنامه ریزی های خود قبل از شرکت در نمایشگاه نیازمند ارزیابی آن می باشند که آیا شرکت در چنین نمایشگاهی عوایدی را حاصل وی خواهد کرد یا خیر؟ بنابراین ضروری است منابعی برای قضاوت در اختیار داشته باشد.دراین گزارش تلاش خواهیم نمود به معرفی برخی از این منابع بپردازیم.
۱)کاتالوگ:
برگزارکنندگان نمایشگاهها،اغلب با برگزاری نمایشگاه کاتالوگی چاپ ومنتشر می کنند که در بردارنده اطلاعات اساسی در مورد مساحت نمایشگاه،نوع کالاهای عرضه شده و موسسات شرکت کننده در آن است.

در کاتالوگ معمولا اطلاعات زیر مندرج می باشد:
چه موسسات و شرکتهایی در نمایشگاه شرکت خواهند داشت.
چه کالاهایی مورد نمایش وعرضه واقع خواهند شد.
هر شرکت یا موسسه چه فضایی را در اختیار خواهد داشت.
۲) مطبوعات یا نشریات بازرگانی:
همزمان با برپایی نمایشگاه،اخبار آن در روزنامه های اقتصادی یا نشریات تخصصی منتشر می شود این نشریات می توانند به موسسات یا شرکتها در شناخت مزایا یا معایب نمایشگاه ودرجه اهمیت آن کمک نماید.
۳) افراد مطلع:
بازرگانان، صاحبان صنایع ، متصدیان خرید فروشگاههای بزرگ، اتحادیه های بازرگانی وسایر افرادی که با تجارت سروکاردارند، منابع مطلع ومناسبی برای قضاوت یا ارزشیابی یک نمایشگاه بازرگانی در کشور خود محسوب می شوند.
۴)نظر سنجی از شرکت کنندگان با سابقه:
یکی دیگر از راههای کسب اطلاعات درباره یک نمایشگاه، نظر خواهی از سازمانهای دولتی یا موسسات بازرگانی صنعتی است، که در سالهای گذشته در نمایشگاه مورد نظر شرکت نموده اند ونام آنها در کاتالوگ نمایشگاه به ثبت رسیده است.
۵)بازدید از نمایشگاه:
موسسه یا شرکتی که قصد حضور در نمایشگاه را دارد می تواند در طول سال اول بدون شرکت در نمایشگاه از آن بازدید بعمل آورده وبه مسائلی چون وسعت یک غرفه، مناسبترین غرفه برای عرضه کالا، تزیینات مناسب برای یک غرفه ویا اینکه نمایشگاه، فضای مناسبی برای داد وستد محسوب می شمد یا خیر؟ توجه نموده واز تجربه دیگران نیز استفاده نماید.
چگونگی رعایت مقررات نمایشگاه
- مطالعه مقررات و دستورالعمل های جاری نمایشگاه و عمل به آن ها
- غرفه محل تبادل اطلاعات فنی و تجاری است، از ازدحام بی مورد در آن جلوگیری کنید.
- غرفه داران جهت اداره بهتر بایستی خوب، آگاه، متعهد و جذاب باشند.
- پذیرایی و امور خدمات بایستی به درستی انجام پذیرد.
- انضباط اخلاقی و اجتماعی به همراه متانت سرلوحه همه امور باشد.
- تهیه دفتری جهت ثبت پیشنهادات و نظرات بازدیدکنندگان و صاحب نظران و قرار دادن آن در معرض دید عموم.
- اختصاص محلی مناسب برای ملاقات ها و مذاکرات تجاری
- تهیه کاتالوگ، بروشور، کارت ویزیت و لیست قیمت کالا به تعداد کافی جهت مشتریان داخلی و خارجی
- ارزیابی ارتباطات، دیدارها و مذاکرات روزانه خود در نمایشگاه
- دعوت از افراد سرشناس در زمینه های گوناگون (با توجه به نوع کالا یا صنعت) برای بازدید از غرفه یا حضور در آن.

چگونه یک غرفه دار متمایز باشیم؟
- خود و شرکت خود را خوب بشناسید تا بتوانید فعالیت های شرکت و خدمات آن را به درستی معرفی کنید.
- نیازهای مشتریان را مورد بررسی قرار داده و بشناسید.
- رقیبان خود را شناسایی کنید.
- همیشه برای ارایه اطلاعات و نمایش کالا آماده باشید.
- مردم چگونگی رفتار و برخورد شما را مترادف با کیفیت کالاهای عرضه شده می دانند.
- از قیمت و کلیه مشخصات فنی کالا مطلع باشید.
- به تناسب موضوع از حرکات دست و صورت جهت انتقال بهتر پیام استفاده کنید.
- در غرفه وظایف و مسوولیت ها را با مهربانی، اطمینان و نظم پیش برده و همیشه مرتب، تمیز و جذاب نگهدارید.
- ملاقات های روزانه خود را برنامه ریزی کرده و از آن ها برای دستیابی به فرصت هایی برای فروش استفاده کنید.

نکات رفتاری که باید به آن توجه شود
- با دوستان و آشنایان در غرفه ننشینید و آن را پاتوق خود و دوستان نکنید.
- نسبت به بازدیدکنندگان بی توجه و بی تفاوت نباشید.
- سوالات را بی جواب نگذارید و در داخل غرفه حالت استراحت به خود نگیرید.
- غرفه را مکان خصوصی خود ندانید، هنگامی که در غرفه هستید سردرگم و بی هدف نباشید.
- خود را بی علاقه و بی کار نشان ندهید.
- اطلاعات نادرست و ناقص ارایه ندهید.
- لبای مناسب و با کیفیت خوب استفاده کنید (بهتر است افراد یک غرفه از لباس های هماهنگ و یکسان استفاده نمایند).
- افراد ناآشنا را به جای خود قرار ندهید و از ملاقات ها و مذاکرات طولانی بپرهیزید.
- نسبت به مردم و بازدیدکنندگان بی احترام نباشید.
- به منظور حفظ کالاها و وسایل نمایشگاه به نکات فوق توجه نمایید: کالا را تا رسیدن به غرفه شخصا همراهی نمایید تا از ایمنی و سلامت کالا اطمینان حاصل کنید. به هنگام جمع آوری، شخصا در مراحل رسیدن کارتن های خالی، بسته بندی کالاها، برچسب زدن و خروج کالا حضور داشته باشید و در صورت امکان از پوشش های پیچیده جهت اطمینان خاطر بیشتر استفاده نمایید.
رهنمودهایی در مورد شرکت در نمایشگاه
مراحل حضور درنمایشگاه
حضور در نمایشگاه به سه مرحله قبل از مشاركت ، در ایام مشاركت و بعد از مشاركت تقسیم می شود.
الف – اقدامات قبل از حضور در نمایشگاه
حضور در هر نمایشگاهی مستلزم برنامه ریزی مناسب و منسجم می باشد. لذا پس از انجام مراحلی كه به آن اشاره شد ( بررسی و انتخاب نمایشگاه) لازم است مقدماتی از سوی شركت و از سوی افراد اعزام شونده تدارك و آماده گردد.
فعالیتهای تبلیغاتی برای اعلام حضورمان در نمایشگاه و دعوت از گروههای هدف خاص (بازاریابی مستقیم) باید به عنوان یك ابزار بازاریابی قوی تلقی گردد تا مشتریان را به بازدید از نمایشگاه و غرفه تشویق نماید.
بسته به اهمیت نمایشگاه و مشاركت كننده می توان با ترتیب دادن مصاحبه های مطبوعاتی در قبل از برگزاری نمایشگاه حضورمان در نمایشگاه و كالاهای جدیدی را كه قصد به نمایش گذاشتن آن را داریم به اطلاع مخاطبین برسانیم و یا زمان، تاریخ و سطح مشاركت و قابلیتهای نمایشگاهی كه قرار است برگزار گردد، از سوی برگزاركننده اطلاع رسانی شود.
به منظور سهولت در انجام امور قبل از افتتاح نمایشگاه جدول زمانبندی تهییه کنید كه با توجه به داخلی و خارجی بودن نمایشگاه و به فراخور متراژ غرفه و تعداد افراد اعزام شونده و . . . می توان آن را تغییر داد.
بكارگیری یك جدول زمانبندی انجام مراحل حضور در نمایشگاه، بسیار ضروری است . با داشتن این جدول می توان میزان پیشرفت برنامه ها و احیاناً عقب بودن از برنامه ها را همه روزه كنترل كرده و برای هر یك از آنها تدابیر لازم را اندیشید.

تنظیم جدول زمانبندی پس از تدوین جدول برنامه های نمایشگاهی شركت صورت می پذیرد، به عبارت دیگر پس از اینكه شركت، نمایشگاههای داخلی و خارجی را كه در طی یكسال قصد مشاركت در آنها را دارد را انتخاب نمود، برای هر یك از نمایشگاههای انتخاب شده جدول زمانبندی اجرای نمایشگاه را تنظیم می نماید، تعداد و اولویت بندی نمایشگاههای داخلی و خارجی كه جهت مشاركت در آن انتخاب می گردد با بودجه سالانه این بخش در شركت ارتباط مستقیم دارد.
همانطور كه قبلاً اشاره شد حضور در نمایشگاههای خارجی یا به صورت مستقیم و یا از طریق یكی از شركتهای برگزاركننده ایرانی انجام می پذیرد، در مواقعی كه پذیرش از طریق یكی از شركتهای ایرانی صورت می پذیرد بسیاری از مراحل توسط شركت مذكور انجام می گردد.در غیر این صورت تمام آنها باید توسط مشاركت كننده صورت پذیرد. در تنظیم این جدول روز افتتاح نمایشگاه ملاك محاسبه زمانبندی قرار می گیرد . ابتدا فعالیتهای لازم جهت حضور در نمایشگاه را به ترتیب معكوس از روز افتتاح تا اولین فرایند، فهرست نموده و زمان لازم جهت شروع به اقدام هر فرایند را در مقابل آن ثبت می كنیم تا جدول تكمیل گردد.

ب - در ایام حضور در نمایشگاه
از موارد مهم در ایام برگزاری نمایشگاه ، حضور بموقع و دائم كلیه كاركنان در محل غرفه و داشتن ظاهری آراسته و ترجیحاً استفاده از لباسهای متحدالشكل می باشد تا بتوان از زمان و فرصت بدست آمده حداكثر بهره را برد، تعداد نفرات و با انگیزه بودن آنان نیز بسیار حائز اهمیت است چرا كه نحوه پاسخگوئی در انتهای یك روز كاری نمایشگاه با ابتدای آن می بایست یكسان باشد.
بازدید از تمام قسمتهای نمایشگاه و كسب ارزیابی كلی از نمایشگاه جهت تصمیم گیری در مراحل بعدی و بررسی نحوه حضور دیگر شركتها خصوصاً رقبا، كسب اطلاع از سطح كمی وكیفی كالاهای رقبا و تهیه گزارش جامع از آن جهت تجزیه و تحلیل در بعد از نمایشگاه و نگهداری آن در سوابق شركت .
توزیع و جمع آوری فرمهای نظرسنجی و درخواست های بازدیدكنندگان، تهیه آمارنسبی بازدیدكنندگان درپایان هر روز و جمع بندی آن درپایان نمایشگاه ( فرمهایی كه درناحیه یک و دو پیش بینی شده است )
برخی از بازدیدكنندگان جزء مشتریان بالقوه ای هستند كه نمی توان پاسخگوئی به سفارشات و نیازهای آنان را به بعد از نمایشگاه موكول نمود، هرچند كه ممكن است سیاست كلی شرك، مبنی بر پاسخگوئی در بعد از نمایشگاه باشد لیكن برای حفظ برخی از مشتریان لازم است در پایان همان روز و یا حداكثر روز بعد از بازدیدشان از غرفه به تقاضایشان پاسخ مثبت داده شود، لذا انتقال تقاضا به شركت و وجود واحدی آماده جهت پاسخگوئی به چنین مشتریانی باید از قبل پیش بینی گردد.
در صورت لزوم، نمونه ای از كالای شركت رقیب (آندسته از كالاهایی كه امكان پذیر است به جهت تحقیق بر روی آن تهیه شود. بهتر است به منظور بهره برداری كامل از نتایج حضور درنمایشگاه یك بانك اطلاعاتی از بازدیدكنندگان غرفه تهیه گردد، معمولاً این بانك در بعد از پایان كار نمایشگاه كاربردهای مؤثری خواهد داشت. چگونگی جمع آوری بانك مورد نظر بستگی به سیاستها و فعالیتهای شركت و نوع كالا ( تخصصی بودن یا مصرفی بود ن ) دارد . با تهیه فرمهایی و توزیع آن از طریق ناحیه یك غرفه می توان به سرعت اطلاعات بسیاری از بازدیدكنندگان را ثبت نمود
درغیر این صورت با دراختیار قرار دادن فرمهای مورد نظر درناحیه دو غرفه، اطلاعات آندسته از بازدیدكنندگانی كه تمایل بیشتری به كسب اطلاعات كالای عرضه ش ده درغرفه را داشته اند ثبت نمود.
یك غرفه دار خوب می بایست اطلاعات لازم از بازار را با حضور درمحل های عرضه كالا خارج از نمایشگاه ) و كسب آخرین اطلاعات و قوانین مربوط به كالایش را درمدت زمان كوتاه اقامتش در محل برگزاری نمایشگاه بدست آورد .
این ایام از فرصتهای بسیار طلائی محسوب می شود چرا كه با هزینه گزافی كه صرف حضور درنمایشگاه و اعزام نفرات گردیده است منطقی است كه این سفر، یك سفر بازاریابی تلقی شود و كلیه عملیاتی كه هیأت های اعزامی جهت بازاریابی انجام می دهند را انجام دهد و با شناسائی و با ایجاد قرارهای ملاقات با طرف های تجاری، زمینه های برقراری یك روابط تجاری را فراهم آورد. از ملاقاتهای ایجاد شده با حضور بموقع خود و استفاده از ادبیات تجاری ( آشنائی با فنون مذاكرات تجاری ) و به همراه داشتن اطلاعات و اسناد كافی حداكثر استفاده و بهره برداری را بنماید. در نمایشگاههای خارج از كشور ضمن انتخاب محل مناسب جهت ملاقات با طرف تجاری اصول تشریفات را رعایت نماید.
پارامتر های قابل كنترل و غیر قابل كنترلی كه موجب عدم استقبال كافی از سوی بازدیدكننده شده است را در طول برگزاری نمایشگاه و به صورت روزانه ثبت نموده تا بعد از نمایشگاه قابل بررسی و پیگیری باشند، عدم ثبت آن عملاً امكان بررسی را از شركت سلب می نماید. تهیه گزارش از حالات و رفتار بازدیدكننده در هنگام حضور در غرفه از قبیل واكنش نسبت به كالا، تعداد و درصد افرادی كه نسبت به مطالعه مشخصات درج شده بر روی كالا ازخود تمایل نشان می دهند و برایشان حائز اهمیت است، ثبت سوالات شفاهی مهم كه مطرح می شود، انتخاب اتفاقی برخی از بازدیدكنندگان و انجام مصاحبه با آنان و . . . تهیه گزارش تصویری و صوتی از نمایشگاه و ملاقاتها. هماهنگی های لازم با متصدی حمل كالا جهت بازگرداندن كالاها پس از گذشت چند روز از افتتاح نمایشگاه به عمل آید.
قبل از اتمام مدت نمایشگاه لیست كالاهایی كه به كشور مرجوع نخواهد شد جهت انجام تشریفات گمرگی و تشریفات ترخیص قطعی آن تهیه گردد. بطور معمول هزینه های این بخش به عهده كسی كه كالاها را خریداری و یا به عنوان نمونه دریافت نموده است می باشد.
لیست خروج كالاها از سالن ( در نمایشگاههای داخلی ) و لیست كالاهای برگشتی به كشور ( در نمایشگاههای خارج از كشور ) قبل از اتمام كار نمایشگاه تهیه گردیده و دراختیار مسئولین نمایشگاه و حمل كننده كالا قرار گیرد.
برگه تسویه حساب نهائی و مجوز خروج از نمایشگاه اخذ گردد.

ج - بعد از مشاركت در نمایشگاه
جمع آوری كالاهای نمایشی و دیگر تجهیزات و ابزار بكار برده شده در نمایشگاه در ساعات پایانی آخرین روز نمایشگاه و یا یك روز پس از پایان كار نمایشگاه صورت می پذیرد، دراین مرحله اطمینان از تحویل شدن كالا به حمل كننده كالا و یا فرد یا شركتی كه توافق شده كالا به او تحویل گردد بسیار حائز اهمیت است. پس از پایان نمایشگاه پی گیری و ارزیابی فعالیت های انجام شده در نمایشگاه كه از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار است صورت می پذیرد. حضور در نمایشگاه چه با موفقیت همراه باشد و چه عدم موفقیت لازم است تمامی جوانب موفقیت و عدم موفقیت مورد بررسی قرار گیرد.

ثبت نام دوره آموزشی بازاریابی در نمایشگاه

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.