مقاله معرفی دانشگاه شاهد تهران

کاربر گرامی ،‌توجه داشته باشید ، مقالات موجود در وبسایت ، از بستر اینترنت و جستجو در سایت های اینترنتی ( بصورت خودکار) جمع آوری شده اند، لذا لطفا جهت یافتن منابع اصلی انتشار دهنده از موتورهای جستجو کمک بگیرید.

با توجه به رشد روزافزون علم و آموزشهای کوتاه مدت، مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس با هدف بالا بردن سطح علمی و کمک به تحقق این امر مقاله معرفی دانشگاه شاهد تهران را طراحی و در دسترس علاقمندان قرار داده است .

تاریخچه دانشگاه شاهد تهران
دانشگاه شاهد تهران ، در پی فرمان تاریخی ۶ فروردین ماه ۱۳۶۵آیت‌الله خمینی مبنی بر لزوم رسیدگی به امور فرهنگی و تحصیلی فرزندان شهدا، آزادگان، مفقودان و جانبازان انقلاب اسلامی وجنگ تحمیلی برای ایجاد عرصه آموزشی و تحقیقاتی لازم در سطح عالی، در مهرماه ۱۳۶۹، با پذیرش ۱۶۵ نفر دانشجو در ۷ رشته تحصیلی (پرستاری، مامایی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، روانشناسی، ریاضی و نقاشی) فعالیت خود را آغاز کرد.

هیئت امناء دانشگاه
بر اساس اساسنامه دانشگاه شاهد هیات امناء این دانشگاه متشکل از ۸ نفر از شخصیت های کشوری و اعضای هیات علمی دانشگاه هاست این افراد عبارتند از:
رئیس جمهور
رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی
وزیر آموزش و پرورش
دو نفر از اعضاء هیات علمی در مرتبه استادیاری و بالاتر با حداقل سه سال سابقه کار آموزشی که یکی از آنان به پیشنهاد وزیر بهداشت و دیگری به پیشنهاد وزیر علوم و پس از تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب می شوند.
یکی از شخصیت های فرهنگی به پیشنهاد رئیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی و تاییدشورای عالی انقلاب فرهنگی
رئیس دانشگاه
تفسیر آرم دانشگاه
محراب سبز که پیش از کتاب قرار گرفته است، نشان دهنده تزکیه قبل از تعلم است و به تنهایی هنر و معماری اصیل و ارزشمند اسلامی (فرهنگ پرستش) را تداعی می­کند.
کتاب نشانه علم ومعرفت و فضای دانشگاهی، علمی و فرهنگی است و رنگ سرخ آن نشان گر فرهنگ شهادت و مصداق “مدادالعلماء افضل من دماءالشهداء” است. از سوی دیگر کتاب در سایه محراب قرار دارد بدین معنی است که کسب علم و معرفت تحت‌الشعاع تزکیه و پرستش و دوشادوش آن است.
محراب سرخ نشان گر تزکیه در تداوم تعلیم تا سرحد شهادت است.
دو گوشه کتاب همراه راس محراب تشکیل دهنده گل لاله ای است که سمبل فرهنگ شهادت است.
تلفیق دو محراب سبز و سرخ با توجه به زمینه سپید آن، پرچم سه رنگنظام جمهوری اسلامیرا تشکیل می دهد.
دانشکده‌ها
در حال حاضر بالغ بر ۶۰۰۰ دانشجو در ۱۰۲ رشته (۱۳ رشته در مقطع دکتری تخصصی، دو رشته در مقطع دکتری حرفه‌ای، ۶۱ رشته درکارشناسی ارشدو ۲۶ رشته در مقطع کارشناسی) در ۸ دانشکده: پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی،علوم کشاورزیو هنر و یک مرکز آموزشهای غیر حضوری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

مقاله معرفی دانشگاه شاهد تهران

دانشکده علوم پایه
دانشکده علوم پايه ،فعاليت رسمي خود را از سال 1369 با هدف تربيت نيروهاي متعهد و متخصص در گروه رياضي برابر مجوز وزارت علوم تحقيقات و فناوري آغاز نموده و با تشکيل گروه زيست شناسي در سال 1372 و گروه فيزيک در سال 1379 فعاليت خود را در مقطع کارشناسي گسترش داد . بعلاوه از سال 1385 با پذيرش دانشجو در رشته رياضي کاربردي و علوم جانوري گرايش فيزيولوژي در مقطع کارشناسي ارشد و در سال 1387 با پذيرش دانشجو در رشته ميکروبيولوژي در مقطع دکترا فعاليت خود را افزايش داد. اين دانشکده تاکنون 22 دوره دانشجو از طريق سازمان سنجش و آموزش کشور پذيرفته و17 دوره فارغ التحصيل داشته است.
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده فنی و مهندسی فعالیت خود را از سال 1373 با هدف تربیت نیروهای متخصص و متعهد مورد نیاز کشور پس از اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز و در حال حاضر در رشته های زیر فعالیت می­نماید:
مهندسی برق (الکترونیک، مخابرات، قدرت و کنترل) در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری
مهندسی کامپیوتر (سخت افزار) در مقطع کارشناسی و معماری کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد
مهندسی فناوری اطلاعات (IT) گرایش امنیت اطلاعات در مقطع کارشناسی ارشد
مهندسی پزشکی بالینی (بیوالکتریک) در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری
مهندسی صنایع در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
مهندسی عمران در مقطع کارشناسی و مهندسی خاک و پی و سازه در مقطع کارشناسی ارشد
شرايط و ضوابط اختصاصي پذيرش دانشجو در دانشگاه شاهد
اعتقاد به دين مبين اسلام والتزام عملي به احكام
اعتقاد و التزام عملي به ولايت فقيه، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي
عدم سابقه وابستگي تشكيلاتي، هواداري از احزاب و سازمان ها و گروه هاي غير قانوني
نداشتن سابقه محكوميت كيفري مؤثر
پايبندي كامل به ضوابط و مقررات دانشگاه
رعايت كامل ضوابط پوشش اسلامي و شؤنات اسلامي براي خواهران و برادران (اعتقاد و التزام عملي به چادر به عنوان حجاب برتر براي خواهران ضروري است.
بديهي است در خصوص صلاحيت هاي عمومي متقاضيان دوره و احراز موارد فوق بررسي لازم از سوي هسته گزينش دانشگاه صورت پذيرفته و پذيرش نهايي داوطلبان منوط به تأييد هسته گزينش دانشگاه خواهد بود.
دانشکده علوم انسانی
دانشکده علوم انسانی از سال 1369 با هدف تربیت کارشناس در رشته های علوم انسانی برابر مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت رسمی خود را آغاز نمود و تاکنون 19 دوره دانشجو از طریق سازمان سنجش و آموزش کشور پذیرفته و 15 دوره فارغ التحصیل داشته است دوره آموزشی این دانشکده 4 سال بوده و حدود 2000 نفر دانشجو در سال تحصیلی 87-88 در رشته های روانشناسی بالینی، علوم تربیتی، حقوق، کتابداری و اطلاع رسانی، الهیات و معارف اسلامی (با گرایش فلسفه و حکمت اسلامی ، فقه حقوق اسلامی و علوم قرآن و حدیث)، مدیریت (باگرایش بازرگانی و صنعتی)، علوم اجتماعی (گرایشهای خدمات اجتماعی و پژوهشگری اجتماعی)، علوم سیاسی و تربیت بدنی مشغول به تحصیل می باشند و گروه های دروس عمومی زبان انگلیسی، معارف اسلامی ، زبان فارسی و تربیت بدنی دانشکده مسئولیت ارائه دروس مربوطه را به کل دانشجویان دانشگاه بر عهده دارند.
همچنین این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد روزانه و شبانه در رشته های روانشناسی بالینی، مدیریت بازرگانی (گرایش های بازاریابی بین المللی و مالی)، مدیریت دولتی، علوم تربیتی (گرایش هایی تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، برنامه ریزی آموزشی و برنامه ریزی درسی)، جامعه شناسی، حقوق خصوصی و جامعه شناسی انقلاب اسلامی دانشجو می پذیرد. در مقطع دکتری نیز دوره دکتری روانشناسی بالینی در دانشکده علوم انسانی دایر شده است.
گروه های آموزشی دانشکده
گروه کتابداری و اطلاع رسانی
گروه حقوق
گروه الهیات
گروه علوم سیاسی و جامعه شناسی انقلاب اسلامی گروه علوم تربیتی
گروه علوم اجتماعی
گروه زبان انگلیسی
گروه ادبیات فارسی
گروه تربیت بدنی
گروه معارف اسلامی
گروه روانشناسی
سیستم اداری
دانشکده علوم انسانی از حوزه ریاست و سه معاونت آموزشی، پژوهشی و اداری-مالی تشکیل شده است:
ریاست دانشکده
معاونت آموزشی
معاونت پژوهشی
معاونت مالی- اداری
امکانات دانشکده
1- کلاسهای سمعی و بصری مجهز به تجهیزات کمک آموزشی.
2- لابراتوار مجهز زبان.
3- آزمایشگاه مجهز روان شناسی دارای تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته.
4- دو کارگاه کتابداری و اطلاع رسانی مجهز به دستگاه های کامپیوتر و کتابهای تخصصی.
5- سالن های تربیت بدنی.
6- سالن اجتماعات.
7- کارگاه اینترنت
پردیس خودگردان
از بهمن سال 1392 دانشگاه شاهد دانشجوی پولی جهت تحصیل در پردیس خودگردان جذب نمود.
کتابخانه
کتابخانه مرکزی دانشگاه شاهد در پردیس اصلی دانشگاه و در مجاورت دانشکده انسانی واقع شده است.
شرايط و ضوابط اختصاصي پذيرش دانشجو در دانشگاه شاهد
اعتقاد به دين مبين اسلام والتزام عملي به احكام
اعتقاد و التزام عملي به ولايت فقيه، نظام جمهوري اسلامي و قانون اساسي
عدم سابقه وابستگي تشكيلاتي، هواداري از احزاب و سازمان ها و گروه هاي غير قانوني
نداشتن سابقه محكوميت كيفري مؤثر
پايبندي كامل به ضوابط و مقررات دانشگاه
رعايت كامل ضوابط پوشش اسلامي و شؤنات اسلامي براي خواهران و برادران (اعتقاد و التزام عملي به چادر به عنوان حجاب برتر براي خواهران ضروري است)
بديهي است در خصوص صلاحيت هاي عمومي متقاضيان دوره و احراز موارد فوق بررسي لازم از سوي هسته گزينش دانشگاه صورت پذيرفته و پذيرش نهايي داوطلبان منوط به تأييد هسته گزينش دانشگاه خواهد بود.
توضیحات تکمیلی
دانشگاه شاهد همچون دانشگاه های تربیت مدرس و… یک دانشگاه جامع است. بدین معنی که این دانشگاه متولی آموزش دانشجویان در رشته های وابسته به وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری است . علیرغم اینکه این دانشگاه به عنوان یک دانشگاهغیر انتفاعیدرشورای انقلابفرهنگی به ثبت رسیده ،اما برای دانشجویان هردو گروه آموزشی بهداشت و علوم ازقوانین دانشجویان دانشگاه های دولتی وزارتین استفاده می شود.
یعنی علی‌رغم ثبت این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه غیرانتفاعی، این دانشگاه در حوزه دانشجویی کاملاً دولتی است . با این تفاوت که متقاضیان ورود به دانشگاه علاوه بر شرکت در آزمون های سراسری کارشناسی، کارشناسی ارشدیادکتری تخصصیمی بایست در گزینش دانشگاه شاهد(بررسی صلاحیت عمومی) شرکت و در این گزینش قبول شوند.
شیوه جذب در دانشگاه شاهد
شیوه جذب دانشجو در دانشگاه شاهد نیمه متمرکزاست اما این دانشگاه دانشگاه نیمه متمرکز به حساب نمی‌آید.
رتبه جهانی
رده بندی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در جهان که سالانه از طریق برخی مراکز معتبر مانند موسسه رده بندی سایماگو SRI وابسته به مرکز اسناد علمی Elsevier شاخص مناسبی است تا وضعیت دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی کشور را بررسی نموده و از پیشرفت در عالم دانش و فناوری اطلاع یابیم. در آمار رتبه بندی مربوط به سال 2010 میلادی ، 36 مرکز دانشگاهی و پژوهشی در میان 2800 دانشگاه برتر جهان وجود دارند که اگر چه تا جایگاه کشورهای بالای جدول مانند چین، آمریکا، آلمان، انگلستان و ژاپن راه بسیاری مانده است. در این رده بندی دانشگاه شاهد دررتبه 36 ایران و رتبه 2793 جهان ایستاد.
مقاله معرفی دانشگاه شاهد تهران توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مرکز آموزش مجازی پارس تدوین گردیده است .
منبع : کانون دات آی آر

برچسب ها : انتشار دهنده:
۷ روز هفته ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم.