مقاله نرم افزار InDesign
با توجه به رشد روزافزون علم و آموزشهای کوتاه مدت، مرکز توسعه آموزشهای مجازی پارس با هدف بالا بردن سطح علمی و کمک به تحقق این امر مقاله نرم افزار InDesign را طراحی و در دسترس علاقمندان قرار داده است .
نرم افزار InDesign
– اينديزاين یک برنامهی کامپیوتری رایج در زمینه نشر رومیزی ساخت شرکت ادوبی است. این نرمافزار در صنعت چاپ و صفحهآرایی بکار میرود و صورت کلی برای گردآوردن و کنار هم قراردادن متون و عناصر نگارهای در قالب صفحات است و عمدتا بصورت مستقیم برای نگارش و ویرایش متون و نیز ایجاد و تغییر فایلهای تصویری بکار نمیرود.
از این نرمافزار بیشتر در آمادهسازی مجلات، کتابها، سررسیدها، برشورهای تبلیغاتی و مانند آنها استفاده میکنند.
– ایندیزاین دارای قابلیتهای بسیاری در حروف نگاری و صفحهآرایی است که از آنها میتوان تنظیم حروف، ایجاد سبکهای حروف (typographic styles) ، ابزار برای تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی، قابیلت استخراج خودکار اطلاعات از فرمتهای متنوع و تنظیم اندازههای ستونها، کادرها و صفحهبندی را نامبرد.
این نرمافزار مانند سایر نرمافزارهای طراحی گرافیک ساخت شرکت آدوبی، قابلیت ایجاد فایلهای PDF را برای آسانسازی روند آمادهسازی طرحها برای چاپ یا پخش در اینترنت را دارا است.
– نسخه فارسي خاورميانه اي indesign cs6 ME: این نسخه امکان حروفچینی و صفحهآرایی را برای متونی که در زبانهایی مانند فارسی، عربی و عبری نگارش شدهاند فراهم میآورد. از میان این قابلیتهای این نسخه میتوان به امکان درج حروف بصورت مستقیم در برنامه، تنظیم جهت و تراز یک متن، امکان ایجاد خطوط با طول مساوی justification و نگارش صحیح متونی که حاوی حروف دو تا چند زبان مختلف باشند اشاره کرد. این نسخه از نرمافزار را میتوان با نرمافزار تکمیلی «تصمیم» تهيه کرد که قابلیتهای پیشرفته برای نگارش خط های پیچیده مانند نستعلیق، درج حروف، اعراب و کشیدگی را دارا است.
انتخاب درست: وقتي صحبت از تايپ و صفحه بندي به ميان مي آيد معمولا نرم افزاري كه در ذهن همه ما تداعي مي شود، نرم افزار MS Word است. اماوقتي بخواهيم صفحه بندي يك مجله يا كتابي را انجام دهيم كه حاوي تصاوير و نمودارها و جداول زيادي در بين نوشته هايش است، اكثرا خواهيم ديد كه نرم افزار word قدرت كافي براي تنظيم دقيق آنها را ندارد. علاوه بر آن در صورتي كه بخواهيم محصول را براي چاپ صنعتي و چاپ خانه اي آماده كنيم نمي تواند امكانات كافي را در زمينه تنظيمات چاپي در اختيار ما قرار دهد.
كداميك مناسب شماست؟ در حال حاضر 3 نرم افزار خوب برای صفحه بندی وجود دارد:
كوارك: این برنامه بیشتر بدرد روزنامه ها می خورد و اكثر روزنامه ها از این برنامه برای صفحه بندی استفاده می كنند امكاناتش هم قابلیت لینك مطالب و طراحی جدول در خود برنامه است.
پیج میكر: این برنامه بیشتر بدرد مجلات می خورد البته دیگر ورژن جدیدش نمی آید.
چه كنيم؟ هر دو برنامه بالا نمی توانند فارسی تایپ كنند و برای فارسی نوشتن باید از مبدل پیج میكری پروین استفاده كرد. اما برنامه دیگه ای كه هست، ادوبی این دیزاین adobe indesign cs6 كه قابلیتهای بالایی دارد.
تقریبا امكانات پیج میكر و كوارك و ایلوستریتور را در خودش دارد و زبان فارسی را كاملا ساپورت می كند و حتی می تواند متون را از ورد هم وارد نمايد كه این قابلیتش خیلی جالب است و مطمئن باشید تا چند سال دیگر حرف اول و آخر را این برنامه برای صفحه آرایی خواهد زد.
البته مایكروسافت هم جدیدا با پابلیشر خواسته این كارو بكند كه هنوز برای تبدیل شدن به انتخاب اول صفحه بندها فاصله زیادی دارد.
ويژگي هاي نرم افزار اينديزاين
از ويژگي هاي مهم اينديزاين مي توان به توانايي بسيار بالاي آن در حروف نگاري، صفحه آرايي، ستون بندي، كادر بندي، صفحه بندي و مواردي از اين قبيل اشاره كرد.
در دنياي كنوني با افزايش نشر ديجيتالي و نياز به ايجاد خروجي هاي متنوع كه در همه رسانه ها مثل تلفن هاي همراه، تبلت ها، كتاب هاي ديجيتال و رايانه هاي شخصي قابل ارائه باشد، توانايي هاي اينديزاين بيشتر به چشم مي آيد.
نرم افزار InDesign
خلاصه:
بطور خلاصه مي توان گفت با استفاده از نرم افزار اينديزاين زمان مورد نياز جهت تنظيمات چاپي و صفحه بندي بسيار كمتر مي شود. و به سهولت مي توان در زماني كم كارهاي بسيار جالبي را ارائه نمود.
ادوبی ایندیزاین(Adobe InDesign) یک برنامهی کامپیوتری رایج در زمینه نشر رومیزی ساخت شرکت ادوبی است. این نرمافزار در صنعت چاپ و صفحهآرایی بکار میرود و صورت کلی برای گردآوردن و کنار هم قراردادن متون و عناصر نگارهای در قالب صفحات است و عمدتا بصورت مستقیم برای نگارش و ویرایش متون و نیز ایجاد و تغییر فایلهای تصویری بکار نمیرود.
از این نرمافزار بیشتر در آمادهسازی مجلات، کتابها، سررسیدها، برشورهای تبلیغاتی و مانند آنها استفاده میکنند. ایندیزاین دارای قابلیتهای بسیاری در حروفنگاری و صفحهآرایی است که از آنها میتوان تنظیم حروف، ایجاد سبکهای حروف (typographic styles)، ابزار برای تنظیم دقیق قرارگیری عناصر گرافیکی، قابیلت استخراج خودکار اطلاعات از فرمتهای متنوع و تنظیم اندازههای ستونها، کادرها و صفحهبندی را نامبرد.
این نرمافزار مانند سایر نرمافزارهای طراحی گرافیک ساخت شرکت ادوبی، قابلیت ایجاد فایلهای PDF را برای آسانسازی روند آمادهسازی طرحها برای چاپ یا پخش در اینترنت را دارا است.
جدیدترین نسخه Adobe InDesign ورژن CS6 می باشد.
مقاله نرم افزار InDesign توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه مرکز آموزش مجازی پارس تدوین گردیده است .
منبع : پایا